Selectie Film Talents to Cannes 2019 bekend Zes filmmakers uit Nederland en België geselecteerd.
Home Nieuws & Inspiratie

Selectie Film Talents to Cannes 2019 bekend

Zes filmmakers uit Nederland en België geselecteerd.

Na het grote succes van de netwerk- en trainingreis naar het filmfestival van Cannes vorig jaar, neemt CineSud ook dit jaar weer (nieuwe) filmmakers mee naar dit prestigieuze podium van de mondiale film. Zes filmmakers uit Nederland en België zijn geselecteerd voor het programma en zullen van 19 tot en met 25 mei verblijven in de Franse badplaats.


09 april 2019

Film Talents to Cannes

Om filmmakers ook de kans te bieden om buiten de eigen landsgrenzen en op de grootste podia ter wereld kennis, ervaring en connecties op te doen, startte CineSud in 2018 spontaan met het programma Film Talents to Cannes. Vorig jaar reisde een delegatie van tien nieuwe filmmakers voor het eerst af naar de Marché du Film om daar netwerkgelegenheden, workshops, coaching en één-op-één sessies te volgen. Tevens werden hun korte films vertoond tijdens een Market Screening. Het programma sloeg zo goed aan, dat het vanaf 2019 vast onderdeel uitmaakt van de activiteiten van CineSud.

Selectie 2019

Voor deze 2019-editie van de netwerk- en trainingreis kwamen 16 aanvragen binnen. Uiteindelijk zijn zes filmmakers uit Nederland en België geselecteerd.

Jan Verdijk (regisseur, scenarist) - WILD
Raynor Arkenbout
(regisseur, scenarist) – WHAT YOU AND I SHARE WITH THE SALMON
Bas Geelen & Michael van den Eynde (producent) - THE ROAD OF REPENTANCE
Thomas Mataheru (producent) - SISTERS
Remy Kooi
(regisseur, scenarist) – SOVEREIGN

  Join the market screening.

  Join the CineSud Shorts Market Screening on Wednesday May 22nd, 13.30 in Palais de Festival (H) and watch six selected shorts produced in the Netherlands. Access to the Market Screening is free with a Market badge.

  Cannes 2019

  De geselecteerde filmmakers reizen in de periode 19 tot en met 25 mei af naar het mekka van film om daar hun korte film te presenteren tijdens een officiële Market Screening tijdens Festival de Cannes. Ook krijgen ze accreditaties om de Marché du Film en Short Film Corner te bezoeken. CineSud verzorgt verder exclusieve netwerkmogelijkheden, netwerkdiners en toegang tot workshop, conferenties en recepties. Tot slot worden de filmmakers begeleid bij hun persoonlijke doelen en ambities en worden er één-op-één gesprekken opgezet met bijvoorbeeld productiemaatschappijen, distributeurs, festivals en fondsen.

  De Talents volgen?

  Ben je benieuwd naar de verwachtingen en avonturen van de groep filmmakers? Hou ons online magazine de komende periode dan goed in de gaten. De komende weken verschijnen er nog video-interviews en blogs.

  0 Reacties

  Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.