Steun voor Limburgse producties Zes projecten krijgen steun van Nederlands Film Fonds.
Home Nieuws & Inspiratie

Steun voor Limburgse producties

Zes projecten krijgen steun van Nederlands Film Fonds.

Vier projecten van Limburgse makers krijgen ontwikkelingssubsidie van het Nederlands Film Fonds. Een project krijgt een realisatie-bijdrage. Ook krijgt een project een afwerkingssubsidie. Het gaat hierbij zowel om projecten van nieuwe makers als om nieuwe producties van professionals.


11 mei 2019

Speelfilm

Op het gebied van fictiefilms is er steun voor nieuwe maker Guido Coppis. In het kader van talentontwikkeling voor nieuwe makers heeft het Nederlands Filmfonds acht bijdragen van € 10.000 toegekend binnen Vrijplaats voor beginnende scenaristen, waar Guido er een van is met zijn project Opa. Opa is een een rauwe observatie over een jonge vrouw en haar stervende opa. Naast een bijdrage voor ontwikkeling worden de schrijvers aan een coach gekoppeld, die hen gedurende het proces zullen begeleiden, zowel met betrekking tot hun gemotiveerde leerdoelen als met de ontwikkeling van hun filmplan.

Ook het project Bloasmuziek van producenten Pupkin Film en Elbe Stevens Films heeft ontwikkelsteun ontvangen. Nadat eerder al tweemaal de treatmentontwikkeling werd gesteund, heeft het project nu scenario-ontwikkelingssteun gekregen. De film wordt geschreven door Paul Jan Nelissen en Sophie van de Pol, die eerder al enkele korte films maakte met steun van CineSud. Zee van Tijd van Theu Boermans krijgt een bijdrage van de Production Incentive voor de realisering van de speelfilm. Tot slot kan ook Remy van Heugten weer een stap vooruit zetten in de ontwikkeling van zijn nieuwe speelfilm Mascotte. Na eerder treatment- en scenario-ondersteuning heeft het project nu productieontwikkelingsgelden gekregen. Mascotte wordt geproduceerd door BIND Film, waarmee Remy ook Gluckauf maakte.

Documentaire en filmisch experiment

Op documentaire-gebied is het project Tegelse Passies van Hans Heijnen ondersteund met een ontwikkelingsbijdrage vanuit het TeleDoc-project. Deze documentaire over de passiespelen in Tegelen wordt geproduceerd door Talent United van Paul Ruven. Het filmische experiment De Droom van Stockhausen van Frank Scheffer krijgt een afwerkingssubsidie.

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.