Succesvolle samenwerking CineSud en Pochatok Film Festival Project biedt filmeducatie aan 150 kinderen.
Home Nieuws & Inspiratie

Succesvolle samenwerking CineSud en Pochatok Film Festival

Project biedt filmeducatie aan 150 kinderen.

CineSud zet zich niet alleen in voor filmeducatie binnen de eigen provinciegrenzen. Voor het tweede jaar op rij zijn stichting CineSud en het Oekraïense Pochatok Film Festival een samenwerking aangegaan om meer dan 150 internationale schoolkinderen in de leeftijd 8-18 jaar een week lang een uitgebreid programma aan filmeducatie aan te bieden.


18 juni 2019

Pochatok Film Festival

Het Pochatok Film Festival in Marhanets, Oekraïne vindt sinds 2018 jaarlijks plaats in juni. Het festival, dat een week duurt, heeft een internationale filmcompetitie voor kinder- en jeugdfilms, maar legt de grootste nadruk op het aanbieden van een uitgebreid educatieprogramma aan meer dan 150 internationaal opgeleide schoolkinderen in de leeftijd 8-18 jaar. Na een succesvolle samenwerking in 2018, waarin CineSud een speciaal regionaal filmprogramma samenstelde voor het festival, werd het samenwerkingsprogramma dit jaar uitgebreid.

Nieuwe filmmakers als coaches

CineSud vindt het belangrijk dat nieuwe makers hun kennis en ervaring overdragen en dat makers uit de regio ook internationaal ervaring opdoen. Daarom werden in de week van 10 juni twee nieuwe makers uit Limburg - Nicole Jachmann en Remy Kooi - meegenomen naar het Pochatok Film Festival. Zowel Jachmann als Kooi vertoonden hun meest recente productie en gingen hierover met de kinderen in gesprek. Ook maakten de schoolkinderen zelf enkele video-producties, die Remy en Nicole van feedback voorzagen en de drie beste video's bekroonden met een prijs. De 150 schoolkinderen volgden tevens een week lang allerlei workshops, onder meer op gebied van animatie, motion caption, vertaling en presentatie, camera en montage.

Uitwisseling

Naast deze unieke ervaring voor de twee nieuwe filmmakers uit Limburg, betreft de samenwerking ook een uitwisseling in het kader van het familiefilm-festival CineFest Junior dat CineSud jaarlijks in oktober organiseert in diverse Limburgse filmhuizen. Producties van de kinderen uit Oekraïne zullen hier worden vertoond, terwijl producties uit Limburg tijdens Pochatok werden vertoond. Ook zullen de winnende films uit de korte filmcompetitie van Pochatok naar Limburg afreizen.

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.