Topcast voor korte Limburgse film Wine Hoofdrol voor Christanne de Bruijn.
Home Nieuws & Inspiratie

Topcast voor korte Limburgse film Wine

Hoofdrol voor Christanne de Bruijn.

Voor haar nieuwe korte film Wine heeft regisseuse Anna Demianenko een sterke cast bij elkaar weten te krijgen. De hoofdrol in de film, waarin enkel vrouwelijke personages voorkomen, wordt gespeeld door Christanne de Bruijn (De Dirigent). Ook Gluckauf-ster Joy Verberk speelt een belangrijke rol in de film.


20 oktober 2019

Wine

Na 10 jaar haar familie niet te hebben gezien, is Sanne gedwongen een nacht door te brengen in het ouderlijk huis, terwijl ze wacht of haar vader een riskante operatie overleeft of niet. Omdat ze geen verlangen naar verzoening met de rest van de familie heeft, is Sanne bang dat ze met de dood van haar vader nooit meer deel van dit gezin zal uitmaken.

Topcast

Wine wordt volledig gedragen door een vrouwelijke cast. Naast het personage Sanne, bestaat de familie uit vier vrouwen uit verschillende generaties. Sanne wordt gespeeld door Christanne de Bruijn, die furore maakte met haar hoofdrol in de miljoenenproductie De Dirigent (Maria Peters). Haar zus Evelien wordt gespeeld door Joy Verberk (Gluckauf). Albertine de Kanter (Waar is het Paard van Sinterklaas) tekent voor de rol van moeder, terwijl de Maastrichtse actrice Irma van Hoof (Fucking Cola) oma speelt. De jonge Lisanne Hoefnagels (Goede Tijden, Slechte Tijden) maakt de cast, als dochter van het personage Evelien, compleet. 

Limburg Film Fonds

De film komt tot stand met steun van het Limburg Film Fonds, Brand Cultuurfonds en Stichting Kanunnik Salden-Nieuwenhof. Daarnaast dragen diverse commerciële partners bij in het project. Het is voor regisseuse Anna Demianenko haar tweede korte fictiefilm, na haar debuutfilm Keep A Fight (2015) in haar geboorteland Oekraïne. Wine wordt in de laatste week van oktober opgenomen op locatie in Baexem, Heerlen en Aken. De crew bestaat uit een mix van Limburgse, Nederlandse, Duitse en Oekraïense filmmakers. 

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.