Twee Limburgse producties naar Mexico Hidalgo Film Fest selecteert twee CineSud Talent producties.
Home Nieuws & Inspiratie

Twee Limburgse producties naar Mexico

Hidalgo Film Fest selecteert twee CineSud Talent producties.

Festival Internacional de Cine de Hidalgo, een van de grootste festivals in Mexico, heeft twee korte Limburgse producties geselecteerd voor haar officiële competitie. Schaduwjager van Nicole Jachmann werd geselecteerd voor de selectie korte film - narrative, terwijl Tim Sagl's The Hangman in de selectie korte film - horror een gooi doet naar de felbegeerde Tenango Award.


02 mei 2019

Hidalgo Film Fest

Het Hidalgo Film Festival vindt plaats van tussen 24 en 29 juni in Pachuca in Mexico. Jaarlijks worden er ongeveer 1000 films ingestuurd naar het festival. Op de slotavond worden de Tenango Awards uitgereikt door een professionele jury. Een van de voornaamste doelstellingen van het festival is om makers uit verschillende culturen samen te brengen. Schaduwjager van Nicole Jachmann en The Hangman van Tim Sagl zijn geselecteerd voor de officiële competitie en maken kans op de award.

Schaduwjager

Schaduwjager beleefde haar officiële première tijdens het Limburg Film Festival in 2018 en was nadien te zien op zes filmfestivals in onder meer Nederland en India. De experimentele, poëtische korte film van Nicole Jachmann - die met de film debuteerde als regisseur - verhaalt over een jongen die op zoek gaat naar zijn gestolen viewmaster. Een zoektocht waarbij jaren voorbij gaan in seconden, een omgeving sneller verandert dan je denkt en waarbij de jongen hier telkens op moet inspelen. Schaduwjager kwam tot stand met steun van onder andere CineSud en het Limburg Film Fonds.

The Hangman

Voor Tim Sagl betekende de korte film The Hangman eveneens zijn officiële regiedebuut. De korte horror-film, een hommage aan de jaren tachtig horror, ging in 2018 in première op het Austin Spotlight Film Festival en beleefde sindsdien een zegetocht langs meer dan 35 internationale film festivals, waaronder het Imagine Film Festival, Razor Reel Flanders, Prague Short Film Festival en Panama Horror Film Festival. In The Hangman komt het spel galgje daadwerkelijk tot leven en moeten twee zussen vechten om te overleven. De film werd gemaakt in het kader van CineSud Shorts.

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.