Wild wint Gouden Méliès d'or Sitges Film Festival CineSud Shorts film bekroond tot overall beste korte fantastische film.
Home Nieuws & Inspiratie

Wild wint Gouden Méliès d'or Sitges Film Festival

CineSud Shorts film bekroond tot overall beste korte fantastische film.

De korte film Wild van Jan Verdijk is op het prestigieuze Sitges Film Festival bekroond met de Gouden Méliès d'or. Dit betekent dat de film, die tot stand kwam in het kader van ons Shorts Lab, zich een jaar lang de beste korte fantastische film van Europa mag noemen.


07 oktober 2019

Zwartkomisch

Wild is een zwartkomische korte film van Jan Verdijk, waarin een gezin op vakantie gaat in Limburg. Al snel loopt de spanning op door het irritante gedrag van de man (Wouter Hendrickx). Als de vrouw (Hannah van Lunteren) het niet meer aankan en met de zoon vertrekt, komt de man in de problemen als hij twee jagers tegenkomt.

Gouden Méliès d’argent

Wild beleefde april jongstleden zijn wereldpremière op het 35ste Imagine Film Festival in Amsterdam. De jury van dat festival bekroonde de film met de Zilveren Méliès d'argent voor beste korte film. Imagine is onderdeel van de European Fantastic Film Festivals Federation (EFFFF), dat bestaat uit 25 internationale film festivals voor de fantastische film. Elk festival reikt een Zilveren Méliès uit aan de beste korte film van hun festival. Op het jaarlijkse prestigieuze Sitges Film Festival wordt vervolgens de Gouden Méliès d'or uitgereikt, voor de beste korte film uit de 25 eerdere winnaars van de Zilveren Méliès. Tijdens de Award Show van het Sitges Film Festival viel Wild deze eer ten deel.

Sitges Film Festival

Het Sitges Film Festival wordt wereldwijd beschouwd als het beste filmfestival ter wereld dat gespecialiseerd is in films van een genre. Het festival behoort tot de medeoprichters in 1987 van de European Fantastic Film Festivals Federation en vindt jaarlijks plaats in Sitges, Spanje.

Wild

Wild kwam tot stand in het kader van ons Shorts Lab (voorheen CineSud Talent) en werd geproduceerd door The Rogues, i.s.m. CineSud. De film is geregisseerd en geschreven door Jan Verdijk, die eerder indruk maakte met zijn korte film Valt een man uit de lucht. Wild wordt gedistribueerd door Hidde de Vries van Kapitein Kort.

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.