Wild wint Méliès d’argent Imagine Film Festival Korte CineSud Talent film bekroond tot beste korte film.
Home Nieuws & Inspiratie

Wild wint Méliès d’argent Imagine Film Festival

Korte CineSud Talent film bekroond tot beste korte film.

Gisteravond is de korte film Wild van Jan Verdijk bekroond met de Méliès d’argent tijdens het Imagine Film Festival. De jury bekroonde de film, die tot stand kwam in het kader van ons Shorts Lab, met de grote prijs voor beste korte film.


20 april 2019

Zwartkomisch

Wild is een zwartkomische korte film van Jan Verdijk, waarin een gezin op vakantie gaat in Limburg. Al snel loopt de spanning op door het irritante gedrag van de man (Wouter Hendrickx). Als de vrouw (Hannah van Lunteren) het niet meer aankan en met de zoon vertrekt, komt de man in de problemen als hij twee jagers tegenkomt.

Méliès d’argent

Wild beleefde zijn wereldpremière op het 35ste Imagine Film Festival, dat plaatsvond tussen 10 en 20 april in EYE Amsterdam. De jury van het festival bekroonde de film op de slotavond op vrijdag 19 april met de Méliès d'argent voor beste korte film. De prijs wordt uitgereikt namens de European Fantastic Film Festivals Federation (EFFFF) aan de beste Europese korte film. De jury bestond uit Ronald Simons, filmprogrammeur bij het Eye Film Instituut, en PR-adviseur Charlotte Groen. Uit het juryrapport:

De winnende korte film van het Imagine Film Festival 2019 opent met een gezin dat op een korte voorjaarsvakantie gaat. Als ze door het heuvellandschap rijden horen we het muziekstuk Adelaide van Ludwig van Beethoven, dat eindigt met de zin ‘Some day, o miracle! A flower will blossom’, wat de essentie van deze fantastische film perfect weergeeft. Dit is een film over een vrouw die veel te lang in het duister heeft geleefd, begraven onder een dikke laag mannelijke agressie. Wanneer zij besluit voor het licht en het leven te kiezen, herstelt de natuur de harmonie der dingen door meedogenloos af te rekenen met het mannelijke, dominante zwijn. Het leven keert terug naar haar voorkeursinstelling: balans in plaats van wildernis. De winnende korte film van het Imagine Film Festival 2019 is Wild, geregisseerd door Jan Verdijk.

Wild

Wild kwam tot stand in het kader van ons Shorts Lab (voorheen CineSud Talent) en werd geproduceerd door The Rogues, i.s.m. CineSud. De film is geregisseerd en geschreven door Jan Verdijk, die eerder indruk maakte met zijn korte film Valt een man uit de lucht. Wild wordt gedistribueerd door Hidde de Vries van Kapitein Kort.

Jan in Cannes.

Benieuwd naar de film of meer weten over Jan Verdijk? Kom dan naar de Market Screening tijdens Festival de Cannes, waar Jan een van de geselecteerden is voor ons Film Talents to Cannes programma. Hou ons online magazine in de gaten voor alle updates.

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.