3x Limburgse films on demand Bekijk recente Limburgse films on demand.
Home Nieuws & Inspiratie

3x Limburgse films on demand

Bekijk recente Limburgse films on demand.

Nederland en de wereld liggen plat door het corona-virus. Veel mensen zitten thuis en doden de tijd met het kijken naar films en series. Streamingdiensten varen er wel bij. Wij selecteerden drie recente Limburgse producties die je nu on demand kunt bekijken.


20 maart 2020

It's Dutch Design (2020)

Elbe Stevens regisseerde meerdere korte films en produceerde daarna enkele feature films, maar recentelijk betrad hij ook de regiestoel op documentaire-gebied. En voor een wel heel bijzonder onderwerp: Dutch Design. Met steun van het Limburg Film Fonds maakte hij een 60 minuten durende documentaire over wat Dutch Design nu eigenlijk is, hoe het ontstond en ook wat het zo uniek maakt. De film ging eind 2019 in voorpremière voor cast, crew en genodigden en is nu on demand te bekijken via Vimeo-On-Demand. 

Bekijk de film hier.

De Mythe van de Rowwen Hèze (2019)

De Mythe van de Rowwen Hèze vertelt het verhaal van de legendarische Peelbewoner Christiaan Hesen (1853-1947). Christiaan Hesen alias de Rowwen Hèze (de ruwe Hesen) leefde als een kluizenaar, at kadavers en stak geregeld de Peel in brand. Hij joeg kinderen de schrik op het lijf met zijn ene oog, maar hij genas ook zieken door gebruik te maken van zijn paranormale gaven. De Mythe van de Rowwen Hèze gaat opzoek naar de feiten achter de fictie, en belicht de cultuurhistorische betekenis van de Rowwen Hèze. Robin Peeters maakte eerder al de gevierde documentaire Het kogelgat van Château St. Gerlach.

Bekijk de film hier.

Code M. (2015)

Limburg is ook meer dan regelmatig het decor voor feature films. In 2015 werd de familiefilm Code M. vrijwel volledig opgenomen in Zuid-Limburg, onder meer in Heerlen en Maastricht. 

Bekijk de film hier.

BONUS: Wei (2019)

Ruud Lenssen maakte in 2019 de aangrijpende documentaire Wei, over zijn vader die lijdt aan dementie en hoe dit de gezinssituatie beïnvloedt. De film werd terecht geprezen in binnen- en buitenland en is nu te zien via Cinetree. 

Bekijk de film hier.

Ook on demand te bekijken via diverse kanalen: o.a. Oorlogsgeheimen (2014), Gluckauf (2015), Moos (2016), Fake (2016), Oude Liefde (2017), Billy (2018) en vele korte films via cinetree.nl/kort. 

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.