Alaaf! 3x carnaval Carnaval is een dankbaar thema voor filmmakers.
Home Nieuws & Inspiratie

Alaaf! 3x carnaval

Carnaval is een dankbaar thema voor filmmakers.

Carnaval is meer dan een feest van verkleden en ongelimiteerd alcohol nuttigen. Het is een feest van verbroedering, eenzaamheid, verdriet, plezier en nog veel meer. Niet voor niets inspireerde het feest meerdere filmmakers in hun werk. Wij selecteren vandaag drie recente carnavalsfilms voor je.


19 februari 2020

Asnacht (Jeroen Mourmans,2020)

In de korte film Asnacht volgen we de eenzame Marcel. Na de laatste carnavalsavond ziet hij als passagier van een lege nachtbus aan de overkant van de straat een bus vol met feestende mensen staan. Hij besluit halsoverkop dáár in te stappen, in een ultieme poging de terugkeer naar de leegte van zijn alledaagse bestaan uit te stellen. Tijdens de reis werpt hij zich aanvankelijk op als de grote gangmaker, maar vroeg of laat wordt hij toch geconfronteerd met het feit dat ook deze bus steeds leger zal raken en hij terug moet keren naar zijn normale leven.

Feniks (Laurens Zautsen, 2019)

Felix, een overspannen modestudent, reist vanuit de randstad terug naar zijn moeder in Zuid-Limburg om aan zijn eindexamen project te werken. Thuisgekomen wordt hij geconfronteerd met de gelijkenissen tussen hem en zijn manisch depressieve moeder, Debbie. Nu hij zelf niet zo lekker in zijn vel zit, ziet hij namelijk steeds meer overeenkomsten in hun levenswijze. Hij raakt ervan overtuigd dat zijn eigen lot samenhangt met dat van haar. Om (voor zichzelf) het tegendeel te bewijzen neemt hij de missie op zich om haar voormalige leven als carnavalszangeres nieuw leven in te blazen.

Ein Dingk (Maud van der Varst, 2020)

In deze documentaire van filmmaker Maud van der Varst volgen we de succesvolle Roermondse vriendenformatie Vleisboeket tijdens hun afscheidsseizoen 2017-2018. In zes jaar tijd is de groep uitgegroeid tot een begrip. Met hun muziek en act hebben ze de traditionele vastelaovend weten te moderniseren voor een nieuwe generatie.

Ze hebben er hun hart, ziel en al hun vrije tijd in gestopt en nu is het tijd om te stoppen met een big bang ... toch? Tussen de laatste optredens door bereiden de vrienden zich voor op hun uitverkochte afscheidsconcert en daarmee op het einde van een tijdperk.

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.