Ben Verbong maakt eerste Nederlandse film in ruim 25 jaar Nederlands Filmfonds steunt Toen ik je Zag met realiseringsbijdrage.
Home Nieuws & Inspiratie

Ben Verbong maakt eerste Nederlandse film in ruim 25 jaar

Nederlands Filmfonds steunt Toen ik je Zag met realiseringsbijdrage.

Eind vorig jaar werd Ben Verbong verrast met de titel Limburger van Verdienste en sprak hij de hoop uit snel weer een Nederlandse film te kunnen maken. De afgelopen jaren werkte hij aan de ontwikkeling van de verfilming van Toen ik je Zag, het verhaal van Isa Hoes over haar geliefde Antonie Kamerling, die in 2010 zelfmoord pleegde.


16 juli 2020

Realisatiesteun

Nadat het project eerder al enkele malen ontwikkelsteun ontving van het Nederlands Filmfonds, werd deze week bekend dat de film ook realisatiesteun van €650.000 heeft ontvangen van het fonds. Hiermee is een grote stap gezet in het daadwerkelijk realiseren van de film. De bedoeling is dat de film komend jaar gedraaid gaat worden.

Toen ik je Zag

Toen ik je Zag is het autobiografische verhaal over actrice Isa Hoes en acteur Antonie Kamerling. Een gelukkig getrouwde actrice gaat privé het gevecht aan met de depressies waar haar beroemde man steeds meer aan begint te lijden. Doordat zij er alles aan doet om het liefdevolle gezin bij elkaar te houden wint ze aan eigen kracht, maar kan hem uiteindelijk niet redden. Antonie pleegde in 2010 uiteindelijk zelfmoord. 

Ben Verbong

Ben Verbong studeerde aan de Nederlandse Filmacademie van 1970-1974. Zijn eerste grote bioscoopfilm was direct een groot succes; Het Meisje met het Rode Haar in 1981 over verzetsstrijder Hannie Schaft, met Renee Soutendijk in de hoofdrol en Huub Stapel in een bijrol. Voor deze film ontving hij in 1981 de Prijs van de Nederlandse Filmkritiek. Nadien maakte hij in de periode 1980 - 1994 nog enkele succesvolle televisieseries en Nederlandse bioscoopfilms, waaronder De Schorpioen, De Flat en De Kassière. Nadat hij in 1996 de serie Charlotte Sophie Bentinck maakte, vertrok hij naar Duitsland. Hier maakte hij sindsdien tientallen bioscoopfilms, telvisieseries en -films. Met Toen ik je Zag maakt Verbong zijn eerste Nederlandse productie sinds 1996. 

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.