CineSud lanceert filmpodcast In CineWave gaan we periodiek in gesprek met (nieuwe) makers.
Home Nieuws & Inspiratie

CineSud lanceert filmpodcast

In CineWave gaan we periodiek in gesprek met (nieuwe) makers.

Op 4 december lanceert CineSud een eigen filmpodcast: CineWave. In CineWave gaan we in gesprek met aanstormend talent over hun werk, inspiratie en voorbeelden en publiceren we regelmatig specials rondom aankomende releases en gevestigde makers.


09 november 2020

Filmpodcast

De filmpodcast is een nieuw onderdeel van het online magazine van CineSud, dat reeds bestaat uit tekstuele artikelen en interviews en video-interviews. CineWave richt zich voornamelijk op gesprekken met nieuwe makers, waarvan hun werk te zien is via de video-on-demand dienst van CineSud en Cinetree via cinetree.nl/kort. De podcasts zijn in eerste instantie te beluisteren via het CineSud-account op Soundcloud. Later volgen ook andere platforms. De eerste aflevering wordt gelanceerd op 4 december. 

CineWave

CineWave gaat in gesprek met aanstormend filmtalent en zal regelmatig specials publiceren met gevestigde makers of over aankomende releases. De eerste reeks podcasts bestaat onder meer uit gesprekken met Olaf Koelewijn, die een documentaire maakte over de Limburgse cineast Henk van der Linden, en met nieuwe makers als Nicole Jachmann, Jörgen Scholtens, Sophie van de Pol en Gideon van Eeden. Elke aflevering duurt tussen de 20 en 30 minuten. Vanaf 4 december kun je tweewekelijks een nieuwe aflevering verwachten. De afleveringen worden gepresenteerd door Saskia Loesser. 

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.