CineSud organiseert eerste online filmfestival van Nederland Zowel makers- als publieksprogramma online, met een complementair aanbod op locatie.
Home Nieuws & Inspiratie

CineSud organiseert eerste online filmfestival van Nederland

Zowel makers- als publieksprogramma online, met een complementair aanbod op locatie.

Waar de vijfde editie van het SHIFT Film Festival een feestelijke op locatie had moeten zijn, wordt het door de corona-maatregelen een unieke online ervaring. Op 11 en 12 september organiseert CineSud met het SHIFT Film Festival het eerste volwaardige online filmfestival van Nederland, waarbij zowel het makers- als publieksprogramma volledig online gaat. Aanvullend zijn er in samenwerking met ECI Film in Roermond enkele specials op locatie, voor een beperkt aantal gasten.


24 augustus 2020

Bootcamp Shorts Lab

Door de onzekerheid rondom de corona-maatregelen en gezien het feit dat het vrijwel onmogelijk is filmmakers van over heel Europa naar Roermond te laten komen, is in het begin van de zomer reeds besloten het kernprogramma van het SHIFT Film Festival online plaats te laten vinden. Op 11 en 12 september doen 60 filmmakers uit heel Europa mee aan het unieke tweedaagse trainingsprogramma Bootcamp Shorts Lab. In zeven masterclasses verspreid over twee dagen van onder meer de Limburgse NETFLIX-cineast Michiel ten Horn, de internationaal vermaarde script doctor Eric Collins en het door Festival de Cannes-geselecteerde productiebedrijf Room For Film leren de deelnemers alles over het ontwikkelen, produceren en distribueren van hun korte films.

Filmmakers kunnen nog steeds tickets (slechts €15) kopen voor deze tweedaagse unieke ervaring via https://bit.ly/shift20_

Online film competition, lunches en CineTalks

Ook het publiek kan haar hart ophalen tijdens het SHIFT Film Festival. Op 11 en 12 september wordt de Short Film Competition gratis online gestreamd. Via een audience voting kan het publiek direct haar favoriet kenbaar maken. Samen met prijzen van de professionals- en jongerenjury worden op zaterdagavond 12 september tijdens de Award Show de winnaars bekend gemaakt. In de middag zijn er voor filmmakers virtuele netwerklunches. Op zowel 11 als 12 september kan het publiek om 20.00 uur in gesprek met grote regisseurs, respectievelijk Sonja Wyss (op 12 september vertoont ECI Film haar nieuwste film Farewell Paradise in voorpremière) en Ben Sombogaart, die onlangs de draaiperiode van de nieuwe Anne Frank-film afrondde. Na de CineTalk op 12 september met Ben Sombogaart worden rond 20.45 uur de prijzen van het festival uitgereikt.

Nieuw dit jaar is ook onze internationale jongerenjury, met deelnemers uit Nederland, Engeland en Duitsland, die een meerdaagse training volgt van de Vlaamse filmcriticus Koen Deburchgrave en na afloop van het festival tevens recensies over de competitie-films zal schrijven.

Limburgse voorpremières

De corona-crisis heeft de Limburgse filmwereld wellicht tijdelijk platgelegd, maar klein krijgen is niet gelukt. Op zaterdag 12 september om 18.00 uur gaan enkele nieuwe en recente producties in voorpremière: Schijntijd (Yorn Heijnen), Zo Gezegd (Mark Stevens), De Wachtkamer (Laura Huygen) en In Pieces (Nils Hanssen). De eerste werd zelfs tijdens de lockdown gedraaid. Er is nog een beperkt aantal tickets te koop voor dit programma via de ECI Cultuurfabriek.

Bekijk het complete programma hier.

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.