CineSud start samenwerking met Interfilm Berlin Nieuwe makers worden door CineSud verder ondersteund en begeleid.
Home Nieuws & Inspiratie

CineSud start samenwerking met Interfilm Berlin

Nieuwe makers worden door CineSud verder ondersteund en begeleid.

Voor de komende editie van het Oscar Qualifying en tweede oudste kortfilmfestival van Duitsland Interfilm Berlin slaan de festivalorganisatie en CineSud de handen ineen om nieuw filmtalent unieke kansen te bieden zichzelf en hun projecten door te ontwikkelen. Met de samenwerking verstevigt CineSud haar snel verworven gewaardeerde positie op gebied van talentontwikkeling in het internationale filmcircuit.


03 juni 2020

Script Pitch

Interfilm Berlin en CineSud gaan samenwerken in het industry programma van het festival: het InterForum. Een vast terugkerend onderdeel van dit Forum is de Internationale Script Pitch. Nieuwe makers van over de hele wereld komen samen voor een meerdaags programma van workshops en coaching en werken zo inhoudelijk aan hun filmplan. Aan het eind pitchen ze hun plan tegenover een professionals jury. CineSud en het festival slaan de handen ineen om de winnende maker(s) ook na de InterForum: Script Pitch een verder begeleidingstraject te bieden. 

"Met deze samenwerking verstevigen we onze snel verworven gewaardeerde positie in het internationale filmveld als talent hub voor nieuwe makers," vertelt directeur van CineSud Guido Franken. "Interfilm Berlin is een van de grootste kortfilmfestivals ter wereld en we zijn blij dat we de handen ineen kunnen slaan om nieuw filmtalent extra kansen te kunnen bieden. Naast het aanbieden van een na-traject en pitch-prijs, zoeken we tevens internationale samenwerking op met en voor Limburgse nieuwe makers en bieden we hen een internationaal drukbezocht Forum om hun netwerk snel en effectief uit te breiden."

Inzenden voor de Script Pitch 2020 kan tot en met 17 juli via deze link

Interfilm Berlin & CineSud

Interfilm Berlin is na de Berlinale het grootste film festival van Berlijn en trekt jaarlijks meer dan 23.000 bezoekers. Na Oberhausen is het het tweede oudste kortfilmfestival van Duitsland. Het festival is een officieel Oscar Qualifying festival en hiermee een toegangspoort naar de Oscars. Tevens is Interfilm distributeur en sales agent voor korte films van over de hele wereld. 

CineSud is de filmhub in het hart van Nederland, België en Duitsland. Vertrekkend vanuit de vruchtbare bodem van het Limburgse filmlandschap heeft CineSud de Limburgse film de afgelopen jaren flink op de kaart gezet en nieuwe en gevestigde makers unieke kansen geboden. Sinds 2018 heeft dit ertoe geleid dat CineSud ook een voorname rol speelt op gebied van talentontwikkeling in film in Nederland en ver daarbuiten. Met deze samenwerking met Interfilm Berlin wordt op verschillende gezamenlijke ambities - zoals het stimuleren van co-producties tussen de grenslanden, het samenbrengen van filmtalent en het creëren van kansen voor nieuwe makers - een volgende stap gezet. 

Script Pitch 2020

Dien in tot en met 17 juli!

Klik hier.

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.