CineSud zoekt filmtalent in Midden- en Noord-Limburg Speciale productie-trajecten voor talent uit Cultuurregio Noord: Shoot Noord!
Home Nieuws & Inspiratie

CineSud zoekt filmtalent in Midden- en Noord-Limburg

Speciale productie-trajecten voor talent uit Cultuurregio Noord: Shoot Noord!

Filmtalent uit Midden- en Noord-Limburg opgelet! CineSud zet in samenwerking met Cultuurregio Noord twee speciale productie-trajecten op voor makers met goede filmideeën uit deze regio. Er is geld voor een korte fictiefilm en een korte documentaire. Shoot Noord!


01 oktober 2020

Kansen bieden

Met het initiatief wil CineSud extra kansen bieden aan filmtalent uit Midden- en Noord-Limburg en de mogelijke drempel die makers hier ervaren wegnemen. Ook Midden- en Noord-Limburg barst van het talent, maar om uiteenlopende redenen wordt dit niet altijd zichtbaar gemaakt of herkend. Met initiatieven als het SHIFT Film Festival in Roermond en het Limburg Film Festival in Venlo zijn hier al belangrijke stappen in gezet. Door nu ook specifiek productie-trajecten uit te rollen voor makers uit deze 'cultuurregio noord' hoopt CineSud extra kansen te bieden aan makers uit deze streek. Shoot Noord!

Shoot Noord! 

Tussen 1 oktober en 1 december kunnen makers uit Midden- en Noord-Limburg hun ideeën voor korte fictiefilms (maximaal 8 minuten) en korte documentaires (maximaal 15 minuten) insturen voor het Shoot Noord! project. Dat kan via deze pagina. Uiteindelijk wordt er in beide richtingen één filmidee geselecteerd dat respectievelijk €8.000 en €6.500 krijgt waarmee de film gemaakt moet worden. Makers krijgen gedurende het gehele vervolgtraject coaching vanuit CineSud en externe professionals. In januari 2022 gaan de films in première tijdens het Limburg Film Festival. Nadien zullen ze tevens vertoond worden in de lokale filmtheaters in de regio. 

Inloopspreekuren

Heb je vragen, tips, wil je je idee voorbespreken of gewoon kennis maken? Op de volgende data organiseert CineSud inloopspreekuren. Tot 20 oktober zullen deze digitaal plaatsvinden. Afhankelijk van de daarna geldende covig19-maatregelen zullen ze op locatie in Roermond of Venlo worden georganiseerd. 

- maandag 19 oktober, 11.00-13.00 uur
- maandag 2 november, 11.00-13.00 uur
- maandag 16 november, 11.00-13.00 uur
- maandag 30 november, 11.00-13.00 uur

Aanmelden voor deze inloopspreekuren is verplicht en kan door een mail te sturen naar info @ cinesud.nl

Doe jij mee aan Shoot Noord?

Stuur je gouden filmidee in!

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.