Corona-editie Limburg Film Festival te volgen via L1 Festival en regionale omroep slaan handen ineen voor alternatief festival.
Home Nieuws & Inspiratie

Corona-editie Limburg Film Festival te volgen via L1

Festival en regionale omroep slaan handen ineen voor alternatief festival.

Gedwongen door de nieuwe lockdown en de daaraan verbonden maatregelen is de fysieke editie van het Limburg Film Festival afgelast. Een alternatief is er: drie dagen lang zullen de kijkers van regionale omroep L1 een bijzonder en afwisselend filmmenu voorgeschoteld krijgen vol films en documentaires met een Limburgse link. Zo’n twintig films beleven hun première.


30 december 2020

Alternatief podium

Op 15, 16 en 17 januari 2021 zullen namelijk de geselecteerde films van het Limburg Film Festival worden geprogrammeerd op L1. Vertoning van een aantal films zal worden voorafgegaan door een gesprek met de makers. Het Limburg Film Festival kan zo samen met L1 ook in tijden van Corona de Limburgse film en haar makers een mooi podium bieden.

Geen festival op locatie

Al in een vroeg stadium heeft de organisatie rekening gehouden met een nieuw lockdown-scenario. Net na de zomer zijn daarom afspraken gemaakt met de Limburgse omroep en de deelnemende filmmakers om naast een fysiek festival ook een tv-versie te produceren. Helaas is deze vooruitziende blik nu werkelijkheid geworden. Activiteiten in bioscopen en op locatie worden uit de programmering geschrapt, maar het festival op L1 TV gaat hoe dan ook door.

Nominaties en prijzen

De bekendmaking van de nominaties voor de prijs ‘beste film’ is op zaterdag 2 januari tussen 10.00 en 11.00 uur in het radioprogramma L1 cultuurcafé. Op zondag 17 januari om 17.00 uur maakt de jury op L1 TV live de prijswinnaars bekend.

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.