Deelnemers CineSud ScriptLab 2020 bekend 7 filmmakers ontwikkelen hun eerste of tweede feature film door in acht maanden durend ontwikkeltraject.
Home Nieuws & Inspiratie

Deelnemers CineSud ScriptLab 2020 bekend

7 filmmakers ontwikkelen hun eerste of tweede feature film door in acht maanden durend ontwikkeltraject.

Na de succesvolle eerste editie van CineSud ScriptLab krijgt het trainingsprogramma voor de ontwikkeling van eerste of tweede feature films een vervolg. Uit 17 inzendingen werden vijf makers(duo's) geselecteerd voor een felbegeerde plaats in ScriptLab 2020.


03 maart 2020

Ontwikkeltraject

Onder leiding van de vaste coaches Marietta von Hausswolff (Torino Film Lab, Sundance Labs), Jolein Laarman (Verdwijnen, In jouw naam), Moniek Kramer (Lucia de B.), Anne Gensior (MIDPOINT Feature Launch, Torino Film Lab) en meerdere gastcoaches gaan de deelnemers vanaf 18 maart acht maanden aan de slag om hun filmidee door te ontwikkelen naar een eerste of tweede draft van een compleet scenario. 

Naast groepssessies, individuele coachingsgesprekken en diverse masterclasses verblijven de deelnemers in het voor- en najaar tweemaal in meerdaagse residencies in het Limburgse heuvelland. Hier zullen ze in alle rust en in een inspirerende omgeving grote stappen zetten in de (door)ontwikkeling van hun filmideeën. Op verschillende momenten worden de makers gekoppeld aan industry experts uit verschillende disciplines, waarmee ook hun netwerk sterk wordt vergroot.

Na het doorlopen van dit in de Benelux unieke trainingsprogramma voor de ontwikkeling van feature film scripts zijn de verhalen verder doorontwikkeld en de kansen voor succesvolle aanvragen bij fondsen vergroot.

Geselecteerde makers

De geselecteerde makers en hun filmideeën zijn:

  • Bye Bye Baby – Lotte & Karlijn Milder
  • Saint Europe – Kees Jan Mulder
  • It Won’t Be Always Like This – Jeannice Adriaansens
  • Benjamin’s Creation – Gijs Veerhoek
  • Blub! – Marleen van der Werf & Misja Pekel

Alles lezen over ScriptLab 2020?

Bekijk het volledige programma hier.

Klik hier.

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.