Euregion Film Festival geeft Royal Theater terug aan de stad Films gratis toegankelijk en opbrengst deels naar herinrichting monumentale bioscoop.
Home Nieuws & Inspiratie

Euregion Film Festival geeft Royal Theater terug aan de stad

Films gratis toegankelijk en opbrengst deels naar herinrichting monumentale bioscoop.

Eind vorig jaar werd het Royal Theater feestelijk heropend door de gemeente Heerlen en Filmhuis De Spiegel biedt bezoekers inmiddels enkele avonden per week weer toegang tot de monumentale bioscoop in hartje Heerlen. De Royal opent nu ook haar deuren voor de vijfde editie van het Euregion Film Festival, dat dit jaar plaats vindt tussen 19 en 22 maart. Om dit te vieren, heeft het festival besloten de deuren wijd open te zetten voor haar bezoekers en de bioscoop zo terug te geven aan de stad en omstreken: enkele screenings zijn gratis toegankelijk en een deel van de kaartopbrengst zal gedoneerd worden aan de herinrichting en doorontwikkeling van het Royal Theater in de toekomst.


18 februari 2020

Gratis tickets

Op zaterdag 21 maart is de speciale voorvertoning van drie recente Limburgse korte films gratis toegankelijk voor het publiek. Twee van de films zijn ook grotendeels opgenomen in Heerlen: de korte film Convoi Exceptionnel van Genio de Groot (die eerder dit jaar bekroond werd tot beste korte film op het Limburg Film Festival) en Wine van Anna Demianenko. De derde film die vertoond wordt brengt carnaval voor even terug voor wie er geen genoeg van kan krijgen: Asnacht van regisseur Jeroen Mourmans. Op de avond van de vertoning is het voor het publiek mogelijk een vrijwillige donatie te doen, welke ten goede zal komen aan de herinrichting en doorontwikkeling van de Royal.

Gratis tickets zijn hier te reserveren.

Dare and Endure

Met het centrale thema Dare and Endure biedt het Euregion Film Festival zowel makers als publiek een gevarieerd programma aan. Voor filmliefhebbers zijn er speciale vertoningen van enkele feature films, voorpremières van regionale korte films en een short film competition. Op vrijdagavond werkt het festival samen met het Dutch Mountain Film Festival en staat de Royal voor het tweede jaar op rij in het teken van de fietssport tijdens DMFFFiets. Op zaterdag is er een workshop camerawerk voor action sports en voor filmmakers zijn er gedurende de vier dagen allerlei masterclasses en talks met nationale en internationale gastsprekers.

Prijzen

Negen korte films strijden om speciale prijzen van een Euregionale professionals- en jongerenjury. De professionalsjury bestaat uit schrijfster Joyce Spijker, de Duitse filmmaker Wisam Zureik en de Vlaamse filmprofessor Karel Deburchgrave. De jongerenjury bestaat uit een groep tieners uit Aken en Zuid-Limburg. Onder de genomineerden is onder meer de Limburgse documentairemaker Laura Huygen, die de documentaire De Wachtkamer maakte over het AZC in Heerlen. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens de Made in Limburg special op zaterdagavond 21 maart en is gratis toegankelijk voor het publiek.

Euregion Film Festival 2020

19-22 maart, Royal Theater Heerlen

Bekijk hier het complete programma.

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.