Geen 11e van de 11e, maar wel Asnacht op tv Korte film van Jeroen Mourmans exclusief te zien op L1.
Home Nieuws & Inspiratie

Geen 11e van de 11e, maar wel Asnacht op tv

Korte film van Jeroen Mourmans exclusief te zien op L1.

Alle carnavalsactiviteiten voor het aankomende seizoen gaan niet door, dus ook de befaamde '11e van de 11e' in Maastricht vindt geen doorgang. Gelukkig heeft Jeroen Mourmans in het kader van CineSud Shorts onlangs Asnacht gemaakt, de eerste échte Limburgse film over carnaval. Omroep L1 zendt de film woensdag exclusief uit op televisie.


08 november 2020

Asnacht

In Asnacht volgen we de eenzame Marcel die na de laatste avond van de carnaval als passagier van een lege nachtbus aan de overkant van de straat een bus vol met feestende mensen ziet staan en besluit halsoverkop dáár in te stappen, in een ultieme poging de terugkeer naar de leegte van zijn alledaagse bestaan uit te stellen. Tijdens de reis werpt hij zich aanvankelijk op als de grote gangmaker, maar vroeg of laat wordt hij toch geconfronteerd met het feit dat ook deze bus steeds leger zal raken en hij terug moet keren naar zijn normale leven.

Asnacht is de nieuwe korte film van Jeroen Mourmans die onlangs in wereldpremière ging op het Nederlands Film Festival en geselecteerd werd voor de Gouden Kalveren competitie. De film werd geproduceerd door Sander Pleijsier en Remy Kooi van stichting Lourdan, in co-productie met CineSud Shorts. In de crew vinden we veel Limburgse nieuwe makers en professionals terug, waaronder director of photography Dennis de Pijper, boom operator Lars Henderiks en opnameleider Joris Hoefakker. In de cast spelen onder meer Jochum ten Haaf (Dunkirk), Nico de Vries (Grenslanders) en Kiki van Aubel (Gluckauf).

De film is woensdag om 21.00 en 22.00 uur exclusief te zien op regionale omroep L1. Via digitale televisie is de zender in heel het land te bekijken.

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.