In gesprek met Steff Donkers en Sara Cornelissen Over Diving for Balance, een documentaire over de wederopbouw van de koraalriffen op Curaçao.
Home Nieuws & Inspiratie

In gesprek met Steff Donkers en Sara Cornelissen

Over Diving for Balance, een documentaire over de wederopbouw van de koraalriffen op Curaçao.

Diving for Balance is een inspirerende documentaire over Katie die zich dag en nacht inzet om de koraalriffen van Curaçao weer op te bouwen. Katie is een enthousiaste jonge vrouw uit Engeland die al sinds haar 12e duikt. Filmmakers Steff Donkers en Sara Cornelissen maken deze documentaire vooral om de boodschap van Katie's werk verder te verspreiden.

"Onze kracht ligt bij films maken in combinatie met het bouwen van een campagne eromheen. Hiermee willen wij het publiek inspireren en verrijken met een boodschap."

05 januari 2020

Kunnen jullie iets over jezelf vertellen?

Steff: "Ik ben Steff Donkers (22), geboren in Brabant, maar vanaf mijn tiende opgegroeid op Curaçao waar ik mijn eerste werkervaring heb opgedaan bij een productiebedrijf. Uiteindelijk ben ik voor mijn studie Communicatie en Multimedia Design terug naar Nederland gekomen en daar heb ik Sara ontmoet."

Sara: "Ik ben Sara Cornelissen (23) uit Utrecht. Steff en ik hebben al een aantal toffe projecten gedaan. Door dezelfde passie, visie en mentaliteit zijn we een goed samenwerkend duo. Onze kracht ligt bij films maken in combinatie met het bouwen van een campagne eromheen. Hiermee willen wij het publiek inspireren en verrijken met een boodschap."

Steff & Sara: "Momenteel maken we een documentaire over de wederopbouw van de koraalriffen op Curaçao. Een enorm belangrijk project vinden wij!"

Waar genieten jullie keer op keer van bij jullie vak? En waarom?

Sara: "Verhalen vertellen via beeld vind ik fascinerend! Film is een vorm waar beeld en geluid samen komt en waarin je het publiek een inkijkje kan geven in een andere wereld."

Steff: "Productie, scriptwriting en montage, regelen van alle aspecten op de draaidag en bezig zijn met het schrijven van een goed verhaal. Om dat alles vervolgens allemaal samen te brengen in een montage vind ik ontzettend gaaf."

Kunnen jullie vertellen over waar jullie nu mee bezig zijn?

Sara: "Momenteel zijn wij bezig met het maken van onze documentaire Diving for Balance. Het is een inspirerende documentaire over Katie die zich dag en nacht inzet om de koraalriffen van Curaçao weer op te bouwen. Katie is een enthousiaste jonge vrouw uit Engeland die al sinds haar 12e duikt. Zij neemt ons mee in het verhaal over de koraal-opbouw op Curaçao. Hierbij gaat ze in op wat koraal is, hoe belangrijk dat voor ons is en hoe zij, samen met vele anderen, een steentje bijdraagt aan de opbouw van het koraal. Dit is moeilijker dan het lijkt, koraal gaat harder achteruit dan dat het zich kan aanpassen aan de invloeden van de mens. Katie zet zich elke dag met tomeloze inzet en enthousiasme in om de baby-koralen groot te brengen en terug te plaatsen op het rif."

Ook iets bijdragen aan de wederopbouw van koraalrif op Curaçao?

Steun de documentaire op CineCrowd!

Wat is jullie motivatie geweest om dat te doen wat jullie nu doen?

Sara: "Ik vind documentaires een mooie manier van een verhaal vertellen en een boodschap over te brengen, het is zo écht. Daarnaast ben ik erachter gekomen dat ik we graag wil inzetten voor maatschappelijke kwesties. Ik ben blij dat ik ergens aan kan bijdragen wat op deze wereld wel wat meer aandacht mag krijgen. Die prachtige onderwaterwereld moeten we namelijk koesteren!"

Steff: "Ik duik zelf al sinds mijn 11e, maar ook ik wist niet wat koraal nou precies was of wat het belang ervan was. Mensen zoals Katie zijn ontzettend belangrijk, het is inspirerend om te zien hoe iemand in een wereld waarin jij en ik ons dagelijkse leventje blijven leven, zich dag en nacht inzet voor zoiets belangrijks als koraal. Ik zet die mensen graag in de spotlights!"

Stel jullie krijgen de kans je ‘jongere ik’ zelf advies te geven, wat zou dat zijn?

Steff: "Blijf je hart achternagaan en je dromen volgen. Laat je niet te veel afleiden door wat anderen van je verwachten maar zet voor jezelf vooral doelen om te behalen."

Sara: "Dat je moet vertrouwen op het creatieve proces en het soms wat meer ruimte moet geven. Ik kan dan meer genieten en je komt dan alleen maar tot een beter resultaat! Daarnaast denk ik dat je vooral ook niet bang moet zijn om hulp te vragen of samen te werken."

Welke prestatie heeft jou het meest trots gemaakt?

Sara & Steff: "Deze film, absoluut!"

Steff: "We zijn al een tijdje met deze film bezig. Het is een project van ons samen, dat wij vanaf het begin met hulp van anderen samen aan het creëren zijn. Waarin we onszelf uitdagen om een ongelofelijk professioneel product op te leveren."

CineSud x CineCrowd

CineSud spreekt maandelijks met makers die crowdfunden via CineCrowd. Zo brengen we nieuwe makers en publiek al in een vroeg stadium met elkaar in contact en zetten we nieuwe projecten in de schijnwerpers. Wil je ook projecten steunen van nieuwe makers? Check dan cinecrowd.com.

(c) All visual material is used with the filmmakers' permission.

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.