Joep Sporck maakt kans op Buma-prijs Componist beproeft inmiddels zijn geluk in Hollywood.
Home Nieuws & Inspiratie

Joep Sporck maakt kans op Buma-prijs

Componist beproeft inmiddels zijn geluk in Hollywood.

De genomineerden voor de Buma Awards Music in Media 2020 zijn bekend. Aan de hand van acht verschillende categorieën heeft de 25-koppige jury gekeken naar de beste muziek voor film, televisie, radio, documentaire en reclame. In elke categorie zijn drie nominaties genoemd. Bovendien wordt een nieuw talent in de schijnwerpers gezet met de toekenning van Buma Music in Motion New Talent Award. Alle winnaars worden op dinsdag 19 mei bekendgemaakt. Onder de genomineerden bevindt zich Joep Sporck uit Maastricht.


14 mei 2020

Prijzen

De in 1985 geboren Limburger is kanshebber in de categorie Beste Originele Compositie in Trailers. Hij studeerde aan de Utrechtse Hogeschool voor de Kunsten en het Conservatorium in Maastricht. Tegenwoordig woont Sporck overigens in Los Angeles waar hij onder meer Disney en Pixar tot zijn klantenkring mag rekenen. Hij heeft inmiddels meerdere talent awards op zijn naam staan en componeert voor film, TV en andere media. Tegenwoordig woont Joep in Los Angeles waar hij onder meer werkt voor Disney en Pixar. Afgelopen december werd hij nog bekroond met Harold Arlen Film and TV Award.

De Buma Awards Music in Media worden traditiegetrouw uitgereikt tijdens het jaarlijkse Buma Music in Motion in de Tolhuistuin in Amsterdam. Als gevolg van de Corona-crisis vindt dat evenement van Buma Cultuur dit jaar niet plaats. Dat heeft de jury er echter niet van weerhouden om op zoek te gaan naar de succesvolste componisten van muziek in media.

De genomineerde muziekcomponisten en producenten zijn door een deskundige 25-koppige jury geselecteerd, bestaande uit onder andere componist Bob Zimmerman, Buma Oeuvre Award Multimedia-winnaar Stephen Emmer, filmproducent Kaja Wolffers, acteur en regisseur Jon Karthaus, NRC-journaliste Joyce Roodnat, hoofdredacteur van Adformatie Susanne van Nierop, en de BMIM New Talent winnaar van vorig jaar, Gijs Knol.

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.