Laat je inspireren door gedurfde verhalen op Euregion Film Festival 2020 Highlights uit het publieksprogramma van het festival.
Home Nieuws & Inspiratie

Laat je inspireren door gedurfde verhalen op Euregion Film Festival 2020

Highlights uit het publieksprogramma van het festival.

Ook als filmliefhebber mag je het Euregion Film Festival niet missen. 19 tot en met 22 maart is het Royal Theater in Heerlen dé place to be om kennis te maken met talentvolle nieuwe makers, korte films te bekijken over culturen, verhalen en karakters die je anders nooit zou tegenkomen, sport en film te combineren en in het hoofd te kruipen van de Vlaamse filmmaker Bas Devos.


13 maart 2020

Feature films en specials

Het Euregion Film Festival biedt jaarlijks naast haar Short Film Competition en voorpremières van regionale films een door Filmhuis De Spiegel gecureerd aanbod aan feature films. Dit jaar zijn dit drie films van de Vlaamse filmmaker Bas Devos, wiens films belangrijke verhalen vertellen en beklijven. Ook presenteert het Dutch Mountain Film Festival een speciale avond rondom de fiets: DMFFFiets. 

Bas Devos special

Tijdens het Euregion Film Festival worden drie films van Devos vertoond: Ghost Tropic, Violet en HellHole. De films vertellen eigentijdse verhalen, over mensen wiens leven op hun kop wordt gezet en waar het 'alledaagse' aan verandering onderhevig is. Bas Devos is zondag aanwezig bij de films voor een Q&A. 

Wanneer: 19 maart, 20.00 uur (Ghost Tropic) en 22 maart 14.00 uur (Violet) en 16.30 uur (HellHole)
Waar: Royal Theater Heerlen
Investering: €8

DMFFFiets

Fietsliefhebbers èn cinefielen kunnen hun hart ophalen op vrijdag 20 maart aanstaande tijdens het DMFFFiets met dit jaar als toepasselijk thema: Dare & Endure. Met drie films en podiumgasten begint het wielerseizoen goed. Vertoond worden onder meer The Flying Scotsman en …pour un maillot jaune.

Wanneer: 19 maart, 20.00 uur (Ghost Tropic) en 22 maart 14.00 uur (Violet) en 16.30 uur (HellHole)
Waar: Royal Theater Heerlen
Investering: €8

Reserveer je tickets hier.

Korte films

Op vrijdag 20 en zaterdag 21 maart strijden verschillende filmmakers met hun korte film om de prijzen van de Professionals- en jongeren-jury. Ook is er op zaterdagavond een speciale Made in Limburg-special, met voorvertoningen van drie recente korte Limburgse films. Na afloop van elke screening kun je met de makers in gesprek tijdens Q&A's. 

Short Film Competition 1 - Dare

Met als centrale thema 'dare' biedt de Short Film Competition 1 je vier gedurfde films, met verhalen, karakters en ontmoetingen die de protagonisten (en jou) op de proef stellen. Durf jij het aan?

Wanneer: 20 maart, 17.45 uur
Waar: Royal Theater Heerlen 
Investering: €4

Short Film Competition 2 - Endure

Met als centrale thema 'endure' biedt de Short Film Competition 2 je vijf prachtige korte films, gemaakt door regionale, nationale en internationale makers. De karakters ondergaan bijzondere, harde of pijnlijke situaties. 

Wanneer: 21 maart, 18.00 uur
Waar: Royal Theater Heerlen
Investering: €4

Made in Limburg incl. Award Show

Drie gloednieuwe Limburgse producties beleven een speciale voorvertoning in het Royal Theater in Heerlen. Ook worden de prijzen van het festival uitgereikt. Blijf na afloop nog even hangen voor de feestelijke afsluitende borrel. Er hebben zich op moment van schrijven al meer dan 200 bezoekers aangemeld. Het belooft een spannende avond te worden!

Wanneer: 20 maart, 20.00 uur
Waar: Royal Theater Heerlen
Investering: gratis

Reserveer je tickets hier.

Euregion Film Festival 2020.

Bekijk het complete programma hier.

Klik hier.

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.