Joep Sporck schrijft filmmuziek nieuwe Kruimeltje film Limburgse componist woont en werkt tegenwoordig in Hollywood.
Home Nieuws & Inspiratie

Joep Sporck schrijft filmmuziek nieuwe Kruimeltje film

Limburgse componist woont en werkt tegenwoordig in Hollywood.

De Limburgse Joep Sporck timmert hard aan de weg. Op 5 februari zal de film Kruimeltje en de Strijd om de Goudmijn verschijnen. Joep was verantwoordelijk voor de muziek van deze film.


29 januari 2020

Live vanuit de Hollywood studios

Vanuit zijn studio in Los Angeles schreef Joep de muziek voor de film. Hierbij maakte hij gebruik van een live orkest (opgenomen in Hollywood) én nam nam hij zelf de gitaren en mondharmonica voor zijn rekening. Het resultaat mag er zijn: een 60 minuten durende soundtrack waarmee je als kijker in het avontuur wordt getrokken. De soundtrack komt, net als de film, op 5 februari uit. Je vindt de soundtrack terug op iTunes, Spotify en meerdere streaming platforms.

De uit Ingber afkomstige Joep Sporck leeft de American Dream. Sinds 2018 woont en werkt hij in Los Angeles. Hier schrijft hij ook muziek voor filmtrailers zoals o.a. Cats, Incredibles 2, Dumbo. Hij wisselt Amerikaanse opdrachten af met Nederlandse speelfilms.

Kruimeltje en de Strijd om de Goudmijn

De film Kruimeltje veroverde in 1999 massaal de harten van Nederland. Zowel de film als het gelijknamige boek van Chris van Abkoude zijn al decennialang zeer succesvol en geliefd. Meer dan één miljoen mensen bezochten de eerste verfilming van Kruimeltje. Kruimeltje en de Strijd om de Goudmijn werd geregisseerd door Diede in 't Veld (bekend van de film SpangaS op Survival). De hoofdrollen worden vertolkt door Viggo Neijs, Sabijn Dunnewijk, Ilse Warringa, Rick Engelkes en Victor Löw.

(c) Picture of Joep Sporck by Salvador Ochoa, used with the permission of Joep Sporck.

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.