Limburgse kortfilm in Berlinale Shorts A Demonstration geselecteerd voor filmfestival van Berlijn.
Home Nieuws & Inspiratie

Limburgse kortfilm in Berlinale Shorts

A Demonstration geselecteerd voor filmfestival van Berlijn.

Limburgse korte films blijven het ontzettend goed doen op internationale festivals. Nadat vorig jaar onder meer Wild en Deployments grote internationale prijzen wonnen, heeft de korte film A Demonstration van Benny Wagner nu een selectie op het filmfestival van Berlijn in de wacht gesleept.


16 januari 2020

A Demonstration

A Demonstration is een korte film van videokunstenaar Benny Wagner en onderzoekt hoe naturalisten in de late renaissance naar de wereld keken. Een visie waarbij monsters naast kippen kunnen bestaan. Benny Wagner studeerde aan de Jan van Eyck Academie in Maastricht en maakte deze film in samenwerking met onder meer producent Video Power uit Maastricht. 

Berlinale

In de Berlinale Shorts competitie zijn drie prijzen te winnen: de Gouden Beer voor beste korte film, de Zilveren Beer Juryprijs, en de Audi Short Film Award. De winnaar van de Gouden Beer wordt automatisch geselecteerd voor de kortefilmcompetitie van de Oscars. Eenzelfde eer viel vorig jaar Wild (CineSud Shorts Lab) ten deel, na het winnen van de hoofdprijs op het filmfestival van Sitges. Limburgse korte producties reizen al jaarlijks over tientallen festivals over de hele wereld en winnen geregeld prijzen, maar steeds vaker worden nu ook de grootste A-festivals aangedaan. 

De Berlinale vindt plaats tussen 20 februari en 1 maart. 

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.