Liselot van de Geer maakt documentaire over Droommoeders Jonge maakster legt bijzonder proces vast.
Home Nieuws & Inspiratie

Liselot van de Geer maakt documentaire over Droommoeders

Jonge maakster legt bijzonder proces vast.

Theater- en documentairemaker Liselot van de Geer is door stichting Trajekt en CineSud uitgekozen een documentaire te maken over het project Droommoeders. Met Droommoeders worden 20 jonge, alleenstaande Maastrichtse moeders tot 27 jaar gecoacht en begeleid. De moeders hebben geen opleiding afgemaakt, geen werk en zijn op zoek naar een meer succesvol leven.


30 maart 2020

Droommoeders

Droommoeders is een sociaal-maatschappelijk traject van Elisabeth Strouven Fonds, Bureau Jeugdzorg, MIK Kinderopvang, Trajekt en Kredietbank Limburg, waarmee ze nieuwe en unieke kansen willen bieden aan een groep jonge moeders. Om dit bijzondere proces vast te leggen, hebben het Elisabeth Strouven Fonds en CineSud de handen ineen geslagen en (jonge) documentairemakers de kans gegeven hun idee toe te lichten om een documentaire te maken over het project. 

Krachtig

Uit de inzendingen werden drie makers uitgekozen die in gesprek gingen met Trajekt - dat het project coördineert - en CineSud. Uiteindelijk is theater- en documentairemaker Liselot van de Geer uitgekozen om vanaf voorjaar 2020 de groep moeders te volgen. Dit moet uiteindelijk leiden tot een korte documentaire die wordt opgeleverd (beoogd) in het najaar van 2021.

"Mijn uitgangspunt zijn de persoonlijke verhalen van de jonge moeders. Ik ben een maker die altijd vanuit persoonlijke verhalen werkt en sociaal-maatschappelijke thema’s aankaart," vertelt Liselot. "Ik ben altijd al nieuwsgierig geweest naar verschillende culturen, verschillende situaties waarin mensen zich bevinden en verschillende verhalen. Door middel van theater en/of beeld kunnen deze verhalen verteld worden. Ze kunnen vast gelegd, verspreid en hoorbaar gemaakt worden."

"Ik heb onwijs veel zin om deze (voor mij nog onbekende) vrouwen te leren kennen. Het lijkt mij een te gekke uitdaging om op zoek te gaan naar verschillende invalshoeken, om deze moeders in beeld te brengen. Het belangrijkste vind ik dat het een film wordt waarbij je krachtige vrouwen ziet, die hun verhaal durven te vertellen in al hun kwetsbaarheid."

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.