Luca Meisters maakt Nova in het kader van Kort! Filmplan Nova werd geselecteerd uit 55 inzendingen.
Home Nieuws & Inspiratie

Luca Meisters maakt Nova in het kader van Kort!

Filmplan Nova werd geselecteerd uit 55 inzendingen.

Voor 20e editie van KORT!, het jaarlijkse project voor de korte film, zijn uit 55 inzendingen tien nieuwe filmplannen geselecteerd. De films beleven tijdens het Nederlands Film Festival 2020 hun bioscooppremière en worden door de NTR uitgezonden op NPO 3. Eén van de geselecteerden is Luca Meisters, die vorig jaar afstudeerde aan de Toneelacademie met haar korte film Elf (in co-productie met CineSud).


23 januari 2020

Nova

Het filmplan waar Luca mee geselecteerd is heet Nova. De film verhaalt over de 14-jarige Nova, die een moeizaam leven leidt met haar moeder en zusje. Haar vader zit in de gevangenis. Als ze op een dag de trein worden uitgezet, zet een blikwisseling met de conductrice haar leven op z'n kop. Producent van de film is IJswater Films, die recentelijk nog een korte film maakte in Limburg samen met Sophie van de Pol (het succesvolle Fucking Cola). 

Elf

Nova wordt pas de tweede korte film die Luca regisseert. Vorig jaar maakte ze onder meer samen met CineSud de korte film Elf, een rauw en eigenzinnig familiedrama, gesitueerd op de grens van Limburg en Wallonië. Die film is momenteel te zien op diverse festivals. Met het filmplan Nova deed Luca afgelopen december mee aan het Pitching Forum van CineSud. Hier werd ze destijds door de jury bekroond met de derde prijs. 

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.