Maya de Weerdt geselecteerde deelnemer voor Girls Riot Workshop KUKI Film Festival CineSud en Interfilm Berlin werken ook samen op gebied van jongeren en de positie van vrouwen in film.
Home Nieuws & Inspiratie

Maya de Weerdt geselecteerde deelnemer voor Girls Riot Workshop KUKI Film Festival

CineSud en Interfilm Berlin werken ook samen op gebied van jongeren en de positie van vrouwen in film.

Maya de Weerdt uit Maastricht is geselecteerd om deel te nemen aan de Girls Riot Workshop in aanloop naar het KUKI Film Festival in Berlijn. Samen met tieners uit Duitsland krijgt ze een week lang training en stellen ze een programma samen voor het festival. Met de workshop wil Interfilm meer bewustzijn creëren voor de positie van vrouwen in de maatschappij en filmindustrie en jonge vrouwelijke curators opleiden. CineSud is dit jaar partner in het programma.


13 juli 2020

Girls Riot Workshop

Tussen 20 en 24 juli krijgt een groep tiener-vrouwen coaching en training in aanloop naar het KUKI Film Festival in november van dit jaar en stellen ze hun eigen programma samen waarin hun ideeën en interesses worden gereflecteerd. Via de Girls Riot Workshop wordt jonge vrouwen een platform geboden om de representatie van vrouwen in film, media en maatschappij te ontdekken en te bediscussiëren. Deelnemers cureren een programma uit een grote poule hedendaagse internationale korte films en presenteren deze als groep aan een breed publiek tijdens de KUKI Festival week in november 2020. Maya de Weerdt is vanuit CineSud geselecteerd als Nederlandse deelneemster.

Maya de Weerdt

Maya is geen onbekende van CineSud. Eerder maakte ze al enkele vlogs van evenementen van CineSud en nam ze deel in de jongerenjury van onze festivals. "Ik kijk ernaar uit om deel te nemen aan deze workshop en een programma samen te stellen voor het KUKI Festival in Berlijn," vertelt Maya. "Ik let speciaal op de moraal van de film, omdat ik denk dat met name een goed verhaal een goede film maakt." Maya (2003) woont in Maastricht en is altijd al geïnteresseerd geweest en actief geweest in theater, schrijven en film. Ze is net afgestudeerd aan de middelbare school en gaat komend jaar gebruiken om zich te focussen op haar carrière in de theater- en filmwereld. 

Tijdens en na de workshop zal Maya via onze social media enkele ervaringen delen. 

Hou onze social media in de gaten!

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.