Nieuw in de Korte Filmcollectie in april! CineSud en CineTree lanceren elke maand nieuwe kortjes op het VOD-platform.
Home Nieuws & Inspiratie

Nieuw in de Korte Filmcollectie in april!

CineSud en CineTree lanceren elke maand nieuwe kortjes op het VOD-platform.

Om nieuwe makers en films uit Nederland en Europa mee te laten profiteren van de groeiende populariteit van streamingdiensten, lanceerden CineSud en Cinetree eind 2019 een video-on-demand platform voor korte films: de Korte Filmcollectie. Welke nieuwe releases brengt april ons?


29 maart 2020

Snor (2019, Michael Middelkoop, 13 minuten)

Harry doet er alles aan om de traditionele buurt Crooswijk in Rotterdam in ere te houden, maar als zelfs zijn vrienden het niet meer zo hoog opnemen verliest hij zichzelf.

Regisseur en scenarist Michael Middelkoop is bekend van zijn Youtube-hitserie Vakkenvullers en zijn succesvolle videoclips voor Donnie en Lil Kleine. Ook regisseerde hij de korte film Netflix & Chill.

Kalinka (2017, Remy Kooi, 5 minuten)

Een man komt met zijn auto aan bij de parkeergarage van zijn werk. Afgeleid door het spelletje Tetris op zijn Game Boy heeft hij niet in de gaten dat het spel zijn realiteit overneemt.

Remy Kooi (1987) studeerde aan de Academie Beeldende Kunsten Maastricht. Hij is werkzaam als regisseur en SFX-specialist. Na zijn debuutfilm Mischa (2015), een korte film over een Russisch astronaut, maakte hij met Kalinka (2017) en Soeverein (2020) wederom twee films in een aparte belevingswereld.

The Hangman (2017, Tim Sagl, 7 minuten)

In The Hangman komt het spel galgje daadwerkelijk tot leven en moeten twee zussen vechten om te overleven. De film werd gemaakt in het kader van CineSud Shorts.

The Hangman is het eerste project buiten school van regisseur Tim Sagl. CineSud beloonde Tim met een productiebudget en coaching waarmee de film gemaakt kon worden.

An Unfinished Love (2019, Rami el Harayri, 4 minuten)

Een jong verliefd paar, Robert en Sarah, verloven zich in het park van hun woonplaats. Kort daarna gooit de Eerste Wereldoorlog Robert de loopgraven in waar een windvlaag niet alleen de brief van Robert aan Sarah wegblaast, maar ook de toekomst van het paar. Na de oorlog worstelt Robert om de veranderingen in de wereld en de snelle groei van de stad die hij thuis noemt te verwerken. Hij vindt opnieuw troost in het schrijven van brieven aan zijn verloren liefde, en doet dat jarenlang elke dag.

Rami el Harayri is een bekroond filmmaker, woonachtig in Nederland. Hij studeerde af met een Bachelor of Arts in Digital Filmmaking (Upper Second Class Honours) aan de Middlesex University. De afgelopen jaren heeft Rami verschillende korte fictiefilms en documentaires geschreven, geregisseerd en geproduceerd.

Weg (2019, Frank Hartman, 8 minuten)

Ariël en Frija zijn op weg naar een conferentie. De trip zit vol hobbels, net zoals hun leven. Langzaam wordt toegewerkt naar een onvermijdelijke conclusie.

Frank Hartman (1971) is autodidact scenarist en regisseur. Weg is zijn tweede korte film en werd gemaakt in het kader van het 48 Hour Film Project en won daar de prijs voor Best Editing.

Credo (2017, Maurice de Bruijne, 7 minuten)

De oude, eenzame Otto heeft zijn leven lang gebeden en wacht al net zo lang op antwoord terug. Als een hemels licht zijn woonkamer binnenvalt lijkt het eindelijk zover te zijn, en duikt Otto met zijn laatste beetje energie in een vervreemdende zoektocht.

Regisseur Maurice de Bruijne werkt momenteel samen met o.a. Viktor Hachmang, Marcel Tigchelaar, Randy Oost en Volya Films aan een animatiefilm binnen het Ultrakort programma.

I <3 U 4VR (2014, Mark Stevens, 13 minuten)

Kevin en Rebecca leven in een futuristisch aandoende wereld en zijn alleen maar op hun telefoons bezig. Hoe verleid je ook alweer iemand zonder je telefoon te gebruiken?

Mark Stevens is geboren in Maastricht en actief als filmmaker. Zijn afstudeerkortfilm I <3 U 4VR werd vertoond op de Short Film Corner op het Cannes Film Festival en werd geselecteerd op het Euregion Film Festival in Heerlen, In the Palace Festival in Bulgarije en het NDU Film Festival in Beiroet. Recentelijk rondde hij zijn nieuwste korte film Zo Gezegd af.

De Korte Filmcollectie!

Is een samenwerking tussen CineSud, Cinetree, het Nederlands Filmfonds en de Provincie Limburg. Middels het platform krijgen nieuwe filmmakers en hun projecten een duurzaam en breed bekeken podium.

Bekijk hier (gratis) korte films!

(c) All visual material is used with the filmmakers' permission.

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.