Nieuw in de Korte Filmcollectie in december! CineSud en CineTree lanceren elke maand nieuwe kortjes op het VOD-platform.
Home Nieuws & Inspiratie

Nieuw in de Korte Filmcollectie in december!

CineSud en CineTree lanceren elke maand nieuwe kortjes op het VOD-platform.

Om nieuwe makers en films uit Nederland en Europa mee te laten profiteren van de groeiende populariteit van streamingdiensten, lanceerden CineSud en Cinetree eind 2019 een video-on-demand platform voor korte films: de Korte Filmcollectie. Welke nieuwe releases brengt december ons?


01 december 2020

Wagon (2020, Coen Haver, 10 minuten)

Midden in de nacht, op een oud treinkerkhof, zal Nick gedwongen worden toe te geven aan zijn gevoelens voor Gregory.

Coen Havers bekendste film is het met verschillende prijzen bekroonde Mijn stuk geluk (2016), waarin de hoofdrollen werden vertolkt door Marloes van den Heuvel en Hetty Heyting. De film werd onder meer vertoond op het filmfestival in Shanghai en op de Roze Filmdagen in Amsterdam.

Bijltjesdag (Day of Reckoning) (2017, Gideon van Eeden, 14 minuten)

De tachtigjarige Hans is klaar om te sterven. Maar eerst krijgt hij te maken met een spook uit zijn verleden, die de sleutel tot zijn uiteindelijke vrede in handen heeft.

Gideon van Eeden's korte film Bijltjesdag is wereldwijd vertoond en markeert zijn debuut als regisseur van korte fictie-films. Inmiddels is zijn eerste speelfilm, een psychologische horror getiteld Darkness and Voices, in ontwikkeling.

doei (2018, Pien van Grinsven, 19 minuten)

Hou iets in je hoofd en je hebt het in je handen. Een film over vele denkbeeldige ontmoetingen die een dochter heeft met haar lang geleden vertrokken vader.

Pien van Grinsven's afstudeerfilm doei ging in première op IndieLisboa en werd geselecteerd voor meerdere internationale filmfestivals. Nu werkt ze als onafhankelijk filmmaker, pendelend tussen Brussel en Amsterdam.

Glad IJs (2018, Joosje Duk, 11 minuten)

Op de ijsbaan ziet Rink vanuit zijn gevonden voorwerpen-loket een verdachte jongen met een rugzak op een bankje zitten. Dan slaan zijn gedachten op hol.

Joosje Duk is een filmmaker en actrice, afgestuurd aan New York University. Haar afstudeerfilm Night (2017), een kort drama over micro-agressies, won de Huffington Post Arts Impact Award, ontving meer dan 900k YouTube-views, en Joosje werd uitgenodigd de film bij Disney in LA te vertonen. Haar korte film Glad IJs werd ondersteund door Fonds Z.O.Z. en speelde op Oscar-kwalificerende filmfestivals.

De Korte Filmcollectie!

Gratis korte films van gelauwerde makers en de meest beloftevolle talenten.

Bekijk ze hier.

(c) All visual material is used with the filmmakers' permission.

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.