Nieuw in de Korte Filmcollectie in februari! CineSud en CineTree lanceren elke maand nieuwe kortjes op het VOD-platform.
Home Nieuws & Inspiratie

Nieuw in de Korte Filmcollectie in februari!

CineSud en CineTree lanceren elke maand nieuwe kortjes op het VOD-platform.

Om nieuwe makers en films uit Nederland en Europa mee te laten profiteren van de groeiende populariteit van streamingdiensten, lanceerden CineSud en Cinetree eind 2019 een video-on-demand platform voor korte films: de Korte Filmcollectie. Welke nieuwe releases brengt februari ons?


04 februari 2020

Rauw (2019, Ben Brand, 2 minuten)

Wanneer een vrouw in rouw de as van haar overleden man uitstrooit over zee, worden de twee op een opmerkelijke manier herenigd.

Rauw is een korte film van Ben Brand. Zijn vorige films waren een groot succes op binnen- en buitenlandse festivals. Rauw werd gemaakt in het kader van Ultrakort, een programma van het Nederlands Film Fonds waarin korte animatiefilms van 2 minuten worden gemaakt. 

Zeep (2017, Hanna van Niekerk, 9 minuten)

Wanneer Gerben en Louise, een Vlaams stel van in de zeventig, een weekendje in Hotel Aphrodite in Amsterdam vertoeven, blijkt de hotelzeep hen in dit luchtige drama een magische en onvergetelijke ervaring te bezorgen.

Hanna van Niekerk (1991) is een Nederlandse filmmaakster uit Amsterdam. Onlangs schreef en regisseerde Hanna haar eerste speelfilm If the Sun Explodes, geproduceerd door Hazazah Pictures. Hanna is een van de meest eigenzinnige talenten van de Nederlandse filmwereld.

Mijn gelukkige ingewikkelde familie (2017, Tessa Louise Pope, 16 minuten)

Deze geestige documentaire gaat over drie jonge meisjes die in een bijzondere gezinssituatie leven. De meisjes introduceren hun gezinnen en delen met hun ouders voor het eerst hun bewondering en onuitgesproken gevoelens.

Tessa Louise Pope (Amsterdam, 1988) studeerde af als documentairemaakster aan de Nederlandse Filmacademie. Als dochter van een psycholoog en een filmmaker, houdt Tessa ervan om diep te graven en de juiste vragen te stellen om zo de ware innerlijke verhalen van mensen vast te leggen. Met een vleugje humor en haar vermogen om intimiteit op de set te creëren, regisseert Tessa eerlijk werk dat dichtbij en persoonlijk aanvoelt.

Kendis (2017, Bibi Fadlalla, 15 minuten)

Lavanya is 15 jaar en timmert al flink aan de weg als DJ. Zal het haar lukken om in de DJ top 100 terecht te komen

Bibi Fadlalla is een filmmaakster die aan de Universiteit van Amsterdam en The New School in New York studeerde. Ze maakte haar debuutfilm met de documentaire Black Pete & I (2012).

Unité (2018, David-Jan Bronsgeest, 12 minuten)

In Unité staat een Marokkaanse jongen centraal die na zijn aanstelling als politieagent geconfronteerd wordt met zijn oude vrienden.

Regisseur David-Jan Bronsgeest (1986) heeft al een indrukwekkende en diverse reeks documentaires, korte films en commercials op zijn naam staan. Nadat hij een deal sloot met Paramount, reist hij nu op en neer naar Los Angeles om te werken aan zijn horror speelfilm Meet Jimmy.

Kind (2018, Joren Molter, 9 minuten)

Ella neemt haar dochtertje Sam en Dora, het dochtertje van een collega, mee naar een museum. Samen dwalen ze door het moderne museum, strijken neer bij installaties en trakteren zichzelf op een ijsje. En dan struikelt Dora. Terwijl Ella de schaafwond verzorgt, ontstaat een verwarrende situatie.

Joren Molter (1993, Borgercompagnie) begon tijdens de theatervooropleiding De Noorderlingen met het regisseren van fictiefilms. Jorens werk onderscheidt zich in zijn stijlvastheid. Thema’s als driften en zwaktes van de mens zijn vaak terug te zien in zijn werk.

(c) All visual material is used with the filmmakers' permission.

Breng me naar de Korte Filmcollectie!

Bekijk (gratis) alle korte films hier!

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.