Nieuw in de Korte Filmcollectie in juni! CineSud en CineTree lanceren elke maand nieuwe kortjes op het VOD-platform.
Home Nieuws & Inspiratie

Nieuw in de Korte Filmcollectie in juni!

CineSud en CineTree lanceren elke maand nieuwe kortjes op het VOD-platform.

Om nieuwe makers en films uit Nederland en Europa mee te laten profiteren van de groeiende populariteit van streamingdiensten, lanceerden CineSud en Cinetree eind 2019 een video-on-demand platform voor korte films: de Korte Filmcollectie. Welke nieuwe releases brengt juni ons?


31 mei 2020

L'été et tout le reste (2018, Sven Bresser, 18 minuten)

Marc-Antoine en Mickael blijven iedere winter achter op het leeggelopen eiland Corsica. Net zoals hun vrienden zitten zij ook vol plannen om naar het vasteland te vertrekken. Lukt het Marc-Antoine om zijn vertrouwde omgeving te verlaten?

De korte Franstalige fictiefilm L'été et tout le reste is de debuutfilm van regisseur Sven Bresser. De film was geselecteerd voor het competitieprogramma Orrizonti op het Venetië Filmfestival, waar de wereldpremière plaatsvond op 6 september 2018. Daarna reisde de film o.a. naar TIFF Shorts in Canada en heeft het tijdens het NFF Utrecht het Gouden Kalf voor Beste Korte Film gewonnen.

Fucking Cola (2018, Sophie van de Pol, 10 minuten)

Stef is zeventien en stottert. Op zijn oma's verjaardag in Zuid-Limburg wil hij het goede nieuws over zijn studie vertellen, alleen komt hij zoals altijd niet aan het woord.

Sophie van de Pol's korte film Fucking Cola ging in 2018 in première tijdens de Debuutcompetitie van het Nederlands Film Festival en werd ook op de Wereldstotterdag in oktober 2018 vertoond.

Nobu (2018, Lisa Konno & Sarah Blok, 9 minuten)

Nobu is een gestileerd portret van een lichtvoetige Japanse immigrant die humor brengt in een modefilm en optimisme in het Nederlandse integratiedebat.

Lisa Konno en Sarah Blok maakten eerst Nobu samen, daarna Baba. De films zijn de eerste twee delen van een drieluik korte gestileerde films over migranten-vaders in Nederland. Ze verbaasden zich over hoe sociale betrokkenheid in verhalen vaak is gekoppeld aan ernst en fel realisme.

Wegen (2014, Harko Wubs, 18 minuten)

Doordat mensen binnen één stad voortbewegen in hun eigen bekende leefwerelden, die ieder sterk van elkaar afwijken, ontstaat er een stadsplattegrond en muzikale compositie die gebaseerd is op de dynamiek van al deze dagelijkse levenswegen.

Harko Wubs voltooide zijn studie film aan de AKV St. Joost in Breda in 2008. Sindsdien werkt hij als onafhankelijk filmmaker. Al zijn films werden geselecteerd op verschillende internationale filmfestivals en sommige films werden op televisie uitgezonden.

Eindbestemming (2019, Jan Pool, 14 minuten)

Een psychologische thriller over twee jonge mensen die elkaar niet kennen maar met dezelfde trein reizen.

Jan Pool is een internationaal geprezen film- en tv-regisseur, schrijver en producent uit Nederland. Hij werkte aan diverse filmproducties, documentaires en dramaseries voor zowel publieke als commerciële omroepen.

Giraffe (2016, Janne Schmidt, 7 minuten)

Als Elsa wordt aangenomen bij een ongewoon callcenter-bedrijf loopt ze direct al tegen een groot probleem aan.

Giraffe is de tweede korte film van regisseuse Janne Schmidt. De film werd gemaakt in het kader van een 48 Hour Film Project en won wereldwijd verschillende prijzen.

In Kropsdam is Iedereen Gelukkig (2016, Joren Molter, 24 minuten)

Lammert heeft geen kwaad in de zin, maar wordt slachtoffer van de verstikkende kracht van een gemeenschap die haar zondebok al heeft gekozen.

Voordat Joren Molter met zijn studie aan de Nederlandse Filmacademie begon, co-regisseerde hij al de speelfilm Foreigners, opgenomen in New York, Berlijn en Groningen, ondersteund door het Nederlands Filmfonds. In Kropsdam is Iedereen Gelukkig is zijn afstudeerfilm. De film werd geselecteerd voor 51 internationale filmfestivals en won 11 internationale prijzen.

Bullshit (2019, Roxanne Stam, 5 minuten)

Ella wil niet poepen op haar werk. Wanneer ze wel moét, spoelt het toilet niet door en gaat de deurklink alweer op en neer...

Roxanne Stam studeerde in 2012 af als theatermaker en -docent aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Daarna werkte ze onder meer voor Toneelgroep Amsterdam, AHK, Jeugdtheaterschool Zuid-Oost en DEGASTEN. Al gauw kon ze haar kennis meenemen naar de set.

De Korte Filmcollectie!

Gratis korte films van gelauwerde makers en de meest beloftevolle talenten.

Bekijk ze hier.

(c) All visual material is used with the filmmakers' permission.

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.