Nieuw in de Korte Filmcollectie in mei! CineSud en CineTree lanceren elke maand nieuwe kortjes op het VOD-platform.
Home Nieuws & Inspiratie

Nieuw in de Korte Filmcollectie in mei!

CineSud en CineTree lanceren elke maand nieuwe kortjes op het VOD-platform.

Om nieuwe makers en films uit Nederland en Europa mee te laten profiteren van de groeiende populariteit van streamingdiensten, lanceerden CineSud en Cinetree eind 2019 een video-on-demand platform voor korte films: de Korte Filmcollectie. Welke nieuwe releases brengt mei ons?


03 mei 2020

Ik Kan Vliegen (2017, Ruwan Heggelman, 8 minuten)

Lisa is op weg naar het station, maar laat zich door Sven verleiden om op zijn rug te springen zodat hij kan bewijzen dat hij kan vliegen. Dan neemt het verhaal een onverwachte wending.

Ruwan Heggelman begon korte films te maken nadat hij de fantastische Shaun of the Dead had gezien. In 2015 studeerde hij af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht als regisseur en scenarist met de korte film Beste Vrienden.

Netflix & Chill (2017, Michael Middelkoop, 7 minuten)

Na maandenlang geflirt en geapp krijgt een jongen eindelijk het zo verlangde bericht van het meisje van zijn dromen: of hij zin heeft om langs te komen.

Schrijver en regisseur Michael Middelkoop studeerde Media en Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam en haalde een Bachelor in Filmwetenschappen. Sindsdien regisseert hij videoclips en commercials. In 2017 schrijft en regisseert hij Netflix & Chill. De korte film ging in première in de debuutcompetitie van het Nederlands Film Festival.

Word! (2017, Amos Mulder, 7 minuten)

Een kort visueel essay dat op avontuurlijke wijze de relatie tussen woord en betekenis in een post-fact universum onderzoekt.

Amos Mulder is een freelance filmmaker, mediakunstenaar en fotograaf uit Nederland. In 2019 studeerde hij af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht met een Master of Arts in European Media.

Koop Een Nieuwe (2018, Marie-Anne Faustinelli, 4 minuten)

Word je soms ook gestoord van die eindeloze stroom aan matige reclames? Geen zorgen: de perfecte neon-wereld van Koop Een Nieuwe spoelt al die verkooppraatjes weg met een continue stroom aan hippe content op alle schermen.

Marie-Anne Faustinelli (1995) is content-maker met een voorkeur voor videoclips. Met deze experimentele videoclip won zij de Special Jury Award binnen de studentencompetitie van het Nederlands Film Festival 2017.

Korte Golf (2013, Max Lunter, 15 minuten)

Tom Jansen weet zeker dat hij gaat winnen bij het radioprogramma Romero’s Roadshow en zit al dagen in zijn huis te wachten op het verlossende telefoontje. Constant wordt hij gebeld door andere mensen die iets van hem willen. Zal het hem lukken om de lijn op het juiste moment vrij te houden?

Max Lunter (1990) studeerde aan de Nederlandse Filmacademie. Daar maakte hij o.a. Korte Golf, Nero en zijn eindexamenfilm Voetzoeker. Op dit moment is Max bezig met de korte film The Man Who Changed in Appearance naar een kort verhaal van E.B. White.

Viswijf (2018, Jörgen Scholtens, 7 minuten)

Een mantelzorgster verlaat voor het eerst in haar leven haar zorgbehoevende zus.

Jörgen Scholtens (1986) is acteur en filmregisseur. Na vijf jaren acteren in verschillende films en tv-series verzamelde hij een filmcrew om zich heen om zijn eerste eigen korte film te maken. En met succes! In 2018 won Jörgen drie keer op rij het 48 Hour Film Project.

Masterclass (2018, Jörgen Scholtens, 8 minuten)

Een amateur-theatergezelschap uit Friesland krijgt een bedenkelijke masterclass van een achtergrondzanger uit de film Grease.

Jörgen Scholtens' film Masterclass werd op het Filmapalooza Filmfestival in Orlando verkozen tot één van de beste 48 Hour-films wereldwijd. 

Drie Mensen Vinden Een Auto (2015, Max Lunter, 12 minuten)

Als drie mensen een auto vinden, doen ze eerst alsof ze de auto terug willen brengen. Maar al snel blijkt dat ze alledrie iets anders in gedachten hebben …

Regisseur Max Lunter schrijft momenteel aan zijn eerste lange speelfilm.

Leven (2014, Paul Haans, 16 minuten)

Een film over drie mensen die iets met elkaar gemeen hebben, maar elkaar niet kennen.

Paul Haans is filmmaker en heeft een commercieel videobedrijf. Zijn grootste project is de korte film Voor Galg en Rad over de bende van de Bokkenrijders. In deze film spelen Joes Brauers en Tygo Gernandt de hoofdrollen.

Een Nieuw Begin (2019, Janice Pierre, 8 minuten)

Een korte tragikomedie over een vrouw van begin veertig, die moet kiezen tussen de twee mannen in haar leven.

Janice Pierre studeerde in 2001 af aan de Nederlandse Film en Televisie Academie met de film Paradiso. Ze regisseerde hierna drie, allen goed ontvangen, televisiefilms. In 2016 maakt ze haar speelfilmdebuut met de romantische komedie Hartenstrijd, geschreven door Nienke Römer.

Men Discussing Their Feelings in an Emotionally Healthy Way (2019, Cas Mulder & Simon Becks, 22 minuten)

De realiteit van de hoofdpersoon valt uiteen nadat hij is aangevallen. Langzaam verandert zijn identiteit en begint hij te concurreren met de dader.

Cas Mulder studeerde af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. In zijn werk is hij altijd op zoek naar de vormgeving van destructieve relaties en gebroken personen.
Simon Becks studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie, waar hij zich toelegde op de studie van het absurde, nutteloosheid en theatraliteit.

De Korte Filmcollectie!

Gratis korte films van gelauwerde makers en de meest beloftevolle talenten.

Bekijk ze hier.

(c) All visual material is used with the filmmakers' permission.

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.