Nieuw in de Korte Filmcollectie in november! CineSud en CineTree lanceren elke maand nieuwe kortjes op het VOD-platform.
Home Nieuws & Inspiratie

Nieuw in de Korte Filmcollectie in november!

CineSud en CineTree lanceren elke maand nieuwe kortjes op het VOD-platform.

Om nieuwe makers en films uit Nederland en Europa mee te laten profiteren van de groeiende populariteit van streamingdiensten, lanceerden CineSud en Cinetree eind 2019 een video-on-demand platform voor korte films: de Korte Filmcollectie. Welke nieuwe releases brengt november ons?


01 november 2020

Meli Melo (2018, Julian Wolf, 19 minuten)

Meli Melo schetst een portret van een gemengde groep jongeren uit de grote stad. 

Na de middelbare school ging Julian Wolf in 2012 naar LUCA Arts-Sint Lukas om een ​​bachelor in film te beginnen. Vooral geïnspireerd door muziek, sport en actie, verschoof zijn focus zich, in de loop van zijn ontwikkeling als filmmaker, naar de onderzoek van interpersoonlijke dynamieken, en de manier waarop je een verhaal kunt vertellen aan de kijkers.

Het verborgen reisbureau van Oom Tahar (2019, Chris Frieswijk, 7 minuten)

Tahar (80) stelt zijn appartement in Tunis open voor couchsurfers van over heel de wereld. Hij laat ze zijn Tunesië ervaren en vult zijn dagen met gezelligheid.

Chris Frieswijk studeerde cultuur- en mediawetenschappen in Groningen en Amsterdam. Hij schrijft, filmt en maakt muziek, en beweegt zo tussen werk in opdracht en eigen projecten. Chris maakte voor deze film ook de muziek.

Aurora (2019, Bart Dokter, 5 minuten)

Aurora neemt haar vader mee naar IJsland om voor de laatste keer samen het noorderlicht te zien, dat voor hen beiden een bijzondere betekenis heeft.

Bart Dokter (1986) is een autodidact regisseur van korte films en commercials uit Amsterdam. Hij begon zijn carrière met het schrijven en regisseren van de korte dramafilm Wielklkem in 2008. Een van zijn meest ambitieuze projecten is Aurora, een korte film die zich afspeelt in IJsland waarvoor hij het script schreef en de regie voor zijn rekening naam.

Under the Apple Tree (2015, Erik van Schaaik, 19 minuten)

Een overleden boer wordt begraven door zijn gehate broer, de dominee. Wormen bewonen het lijk en ontdekken dat ze er de volledige controle over hebben. De dode boer wordt wakker...

Erik van Schaaik is onder andere ook bekend door zijn eerste korte film Vent (2004) welke tijdens het Berlin International Film Festival een Special Mention ontving, de korte films The Phantom of the Cinema (2008), ST*CK! (2008) en de onderwijs series Deksels! (2002 - 2006) en Buitenspelen (2006 -2014).

LUX (2019, Bregt Pepijn Verhagen, 8 minuten)

Wat gebeurt er als twee op het oog tegengestelde karakters elkaar ontmoeten?

Bregt Pepijn Verhagen werkt inmiddels ruim vijf jaar als zelfstandig filmmaker en videograaf. Na het maken van een aantal videoclips, een online mini docu reeks en een langspeeldocumentaire, was de zelfgeschreven en -geproduceerde short LUX (2019) zijn fictiedebuut.

De Korte Filmcollectie!

Gratis korte films van gelauwerde makers en de meest beloftevolle talenten.

Bekijk ze hier.

(c) All visual material is used with the filmmakers' permission.

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.