Nieuw in de Korte Filmcollectie in oktober! CineSud en CineTree lanceren elke maand nieuwe kortjes op het VOD-platform.
Home Nieuws & Inspiratie

Nieuw in de Korte Filmcollectie in oktober!

CineSud en CineTree lanceren elke maand nieuwe kortjes op het VOD-platform.

Om nieuwe makers en films uit Nederland en Europa mee te laten profiteren van de groeiende populariteit van streamingdiensten, lanceerden CineSud en Cinetree eind 2019 een video-on-demand platform voor korte films: de Korte Filmcollectie. Welke nieuwe releases brengt oktober ons?


04 oktober 2020

Porfotto (2019, Edson da Conceicao, 29 minuten)

Drie Rotterdamse vrienden besluiten een lokale witwaspraktijk te overvallen, maar komen er al snel achter dat geld niet genoeg is om hun problemen op te lossen.

In 2019 studeerde Edson da Conceicao af aan de Nederlandse Filmacademie met maar liefst twee korte films, Mania (2019) en Porfotto(2019). Porfotto is meerdere malen in de prijzen gevallen in Nederland en belandde in de top 3 beste afstudeerfilms van Nederland. 

El Muerto (2019, Loïs Dols de Jong, 21 minuten)

Als twee broers en hun schoonzus een goudader vinden, blijken familiebanden minder belangrijk dan gedacht.

Loïs Dols de Jong begon als actrice (o.a. Het Leven uit een Dag van Mark de Cloe, 2009) en script-reader. Ze behaalde een honoursdiploma voor Klinische Neuropsychologie en doorliep daarna de Filmacademie. Inmiddels is ze een Britse speelfilm aan het ontwikkelen, na het winnen van 1 miljoen pond budget bij een filmcompetitie, en is ze werkzaam als dramaturg.

Ningyo (2019, Timo Ottevanger, 23 minuten)

Onderdrukt in door mannen gedomineerde dystopische stad, zoekt de 17 jarige Valentina haar vrijheid bij een groep vrouwen die de strijd aangaat tegen dit onrecht.

Timo Ottevanger groeide op in Rotterdam, waar hij als kind vroeg in aanraking kwam met theater. Na meerdere rollen in theater producties en films maakte hij de overstap om zelf te gaan regisseren en zijn eigen ideeën op het witte doek te verwezenlijken. In 2018 studeerde hij af aan de Nederlandse Filmacademie in de richting Regie Fictie.

Shalky (2019, Lance Hossein Tangestani, 25 minuten)

Met behulp van zijn vrienden gaat Shalky op zoek naar de autosleutels van een vriendin, maar verzeilt hierbij algauw in het alledaagse ritme van de wijk en geeft ons zo een inkijk in deze kleine wereld.

Verhalen vertellen aan de hand van zijn eigen achtergrond als inspiratiebron is wat Lance Hossein Tangestani drijft als maker. Zo maakte hij Qiyama (2018), een film over migratie en identiteit, en Shalky (2019), een luchtig portret over inwoners van een wijk met sociale huurflats.

Zeepaard (2020, Natalie Bruijns, 21 minuten)

Op de dag van haar abortus zoekt Dana haar eigen manier om in het reine te komen met haar beslissing.

Natalie Bruijns is in 2012 afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, afdeling Regie Fictie. Later ontwikkelde ze zichzelf tot documentairemaakster en regisseerde voor de serie Titaantjes. Zeepaard is haar debuut op het gebied van de korte fictiefilm.

Als niets is wat het was (2019, Evan Hobers, 13 minuten)

Als je lichaam niet als thuis voelt, waar ga je dan heen?

Evan Hobers (1995) studeerde in 2019 af als documentairemaker aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht. Met een oog voor ingewikkelde en persoonlijke verhalen probeert hij de complexiteit op een begrijpbare manier te verwoorden, zodat iedereen mee kan doen aan het gesprek.

De Korte Filmcollectie!

Gratis korte films van gelauwerde makers en de meest beloftevolle talenten.

Bekijk ze hier.

(c) All visual material is used with the filmmakers' permission.

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.