Officiële selectie SHIFT Film Festival 2020 bekend Welke films zijn geselecteerd voor de officiële selectie van het festival?
Home Nieuws & Inspiratie

Officiële selectie SHIFT Film Festival 2020 bekend

Welke films zijn geselecteerd voor de officiële selectie van het festival?

11-12 september organiseert CineSud het eerste volwaardige online filmfestival van Nederland, waarbij in twee dagen zowel een compleet publieks- als makers-programma met masterclasses, filmvertoningen en talks online plaats zal vinden. In de officiële competitie zijn 12 films geselecteerd. Daarnaast gaan 4 korte Limburgse films in voorpremière. Op 11 en 12 september kunnen makers en publiek volop hun ei kwijt tijdens een tiental masterclasses, CineTalks en Q&A's met filmmakers. Samen met ECI Cultuurfabriek Roermond organiseren we een klein programma op locatie in de Cultuurfabriek, waar door de corona-maatregelen slechts een beperkt bezoekersaantal welkom is.


20 augustus 2020

SHIFT Film Festival 2020

Het SHIFT Film Festival 2020 staat in het teken van Shifting Distance. 11 en 12 september kunnen filmmakers én publiek in allerlei programma-onderdelen terecht voor activiteiten en films rondom dit hoofdthema. Vanzelfsprekend shiften ook wij de distance letterlijk met het festival door het kernprogramma volledig online aan te bieden. Als maker word je uitgedaagd deel te nemen aan het Bootcamp Shorts Lab-programma, Q&A's en netwerkgelegenheden. Tijdens het Bootcamp Shorts Lab zijn er onder meer masterclasses van Michiel ten Horn (Ares, Aanmodderfakker), script-coach Eric Collins en distributeur Wouter Jansen. 

Het publiek kan kennis maken met films van nieuwe makers van over de hele wereld en met films over het centrale thema rondom afstand en nabijheid. Ook zijn er CineTalks met bekende regisseurs (Sonja Wyss en Ben Sombogaart) en Q&A's met nieuwe makers uit de selectie. Deze programma-onderdelen zijn online gratis bij te wonen. In samenwerking met ECI Cultuurfabriek Roermond vinden er enkele live screenings plaats in hun filmtheater. Het gaat onder meer om de Made in Limburg-selectie en de feature films Farewell Paradise (Sonja Wyss) en Lilian (Andreas Horvath).

Get your links/tickets online!

SHIFT Film Festival 2020 vindt vanwege de corona-maatregelen dit jaar online plaats. De Short Film Competition incl. Q&A's, CineTalks en Award Show zijn gratis bij te wonen. Linkjes naar de digitale kijkomgeving vind je vanaf 3 september in het programma-overzicht hier. Voor het beperkte programma op locatie in ECI Cultuurfabriek zijn tickets verkrijgbaar via de website van ECI Cultuurfabriek. Het Bootcamp Shorts Lab is bij te wonen voor slechts €15. Voor dit kleine bedrag krijg je toegang tot 2 dagen vol masterclasses! 

Join SHIFT Film Festival 11-12 september.

Check het complete programma, tickets en viewing-links hier.

Klik hier.

Official selection

Hieronder vind je een overzicht van de officiële selectie van het festival in de diverse programma's. De definitieve selectie werd gemaakt door onze hoofdprogrammeur Alexandr Gusev (FIPRESCI-journalist). Tijdens het festival maken de films in de Short Film Competition kans op diverse juryprijzen. De professionals-jury bestaat uit filmmaker en director of photography Brigit Hillenius, film- en tv-maker Jan Pool en film commissioner en cultuurmaker Joris Hoebe. Ook breiden we onze jongerenjury uit en verwelkomen we jongeren uit andere landen. De jongerenjury bestaat uit Muriel Bujotzek, Zoé Stegers, Maya De Weerdt, Daniel Feldman, Damiën Joosten en Nino Valcq. De jongerenjury volgt voorafgaand aan het festival een tweedaagse workshop over filmanalyse en het schrijven van filmrecensies.

Naast dat de geselecteerde makers kans maken op diverse juryprijzen, nemen ze gratis deel aan het tweedaagse Bootcamp Shorts Lab. Ook zorgt CineSud voor online netwerkmogelijkheden. 

Short Films

Short Film Competition

1. 8563 (Áron Farkas, Ottó Kinizsi, 2020, 5'32 minutes, Hungary)
2. A Stranger from the Past (Jan Verdijk, 2020, 5'12, the Netherlands)
3. Cuckoo! (Jörgen Scholtens, 2019, 7'00, the Netherlands)
4. Der und die (Peter Böving, 2020, 9'35, Germany)
5. I See You Now (Tara Gadomski, 2020, 10'55, United States)
6. Room 5 (Nihat Seven, 2020, 12'00, UK)
7. Silence of the Fish (Hilke Rönnfeldt, 2019, 19'27, Iceland)
8. STAR (Catherina Iosifidis, 2019, 12'24, the Netherlands)
9. The Red Ball (Jussi Rautaniemi, 2020, 4'10, Finland)
10. The Woman Who Feared To Vanish (Sam van Zoest, 2020, 14'35, the Netherlands)
11. Where am I? (Cheng Qiu, 2020, 4'16, UK)
12. Window (Inara Chayamiti, 2020, 12'34, the Netherlands)

Made in Limburg

Avant-premieres of Limburgian short films

1. Zo Gezegd (Mark Stevens, 2020, 8 minutes)
2. Schijntijd (Yorn Heijnen, 2020, 8 minutes)
3. In Pieces (Nils Hanssen, 2020, 28 minutes)
4. De Wachtkamer(Laura Huygen, 2019, 11 minutes)

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.