Ontmoet de schrijvers van ScriptLab 2020 Maak kennis met de geselecteerde makers en projecten voor ScriptLab 2020.
Home Nieuws & Inspiratie

Ontmoet de schrijvers van ScriptLab 2020

Maak kennis met de geselecteerde makers en projecten voor ScriptLab 2020.

Afgelopen week vond de kick-off residentie plaats van ScriptLab 2020. Drie maanden na de origineel geplande eerste sessies, die door de corona-crisis halsoverkop moesten worden uitgesteld, kwamen de deelnemers bijeen in Heerlen en werkten vijf dagen lang met diverse coaches en acteurs aan de ontwikkeling van hun eerste feature film idee. Maak kennis met de projecten en deelnemers van ScriptLab 2020.


17 juni 2020

ScriptLab 2020

ScriptLab 2020 is het vervolg op de succesvolle pilot ScriptLab 2019 van stichting CineSud en is een internationaal trainingsprogramma voor de ontwikkeling van eerste of tweede feature films. Onder leiding van de vaste coaches Marietta von Hausswolff (Torino Film Lab, Sundance Labs), Jolein Laarman (Verdwijnen, In jouw naam), Moniek Kramer (Lucia de B.), Anne Gensior (MIDPOINT Feature Launch, Torino Film Lab) en meerdere gastcoaches gaat een groep geselecteerde deelnemers 8 maanden lang aan de slag met hun idee voor een feature film om te komen tot een eerste of tweede goede draft van een scenario. 

Deelnemers 2020

Voor het ScriptLab 2020 werden 18 filmplannen ingediend. Hieruit zijn vijf gekozen die doorontwikkeld worden in het Lab. Het gaat om de volgende plannen en makers (van links naar rechts op bovenstaande foto):

  • Lotte & Karlijn Milder, Bye Bye Baby

Lotte & Karlijn Milder (Milder Sisters) zijn een regieduo, dat actief is in zowel film als interactieve projecten. Eerder maakten ze onder meer de prijswinnende korte films Fabiola en Iemand, niemand, 100.000. Bye Bye Baby betreft hun eerste feature film. In de film zien we hoe een gezin op bijzondere wijze omgaat met het verwerken van het verlies van hun 6-jarige dochter.

  • Gijs Veerhoek, Benjamin's Creatie

Gijs Veerhoek is scenarist en regisseur van diverse korte films en commercials. Als regie-assistent werkte hij onder meer mee aan Plan C, Renesse en Smeris. Met Benjamin’s Creatie ontwikkelt hij zijn eerste speelfilm. In de film zien we hoe een fantasierijk jongetje (10) op zoek gaat naar een teken van God. Als hij een psychische patiënt tegenkomt die claimt Jezus te zijn, wil hij niks liever dan geloven dat dit waar is.

  • Kees-Jan Mulder, Saint Europe

Kees-Jan Mulder studeerde theologie in Utrecht en Amsterdam en studeerde cum laude af als regisseur aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Hij is werkzaam als theoloog en filmmaker, en regisseerde onder meer de korte films Dos Santos en Gods LamSaint Europe wordt zijn eerste lange speelfilm. In Saint Europe gaat een jonge Afrikaanse non tot het uiterste om de vader van haar ongeboren kind in bescherming te nemen.

  • Misja Pekel & Marleen van der Werf, Blub!

Marleen van der Werf en Misja Pekel zijn regisseur en scenarist van diverse documentaires. Blub! is hun eerste feature film in development. Blub! is een fantasierijke road-trip door de natuur van een jong meisje en haar goudvis.

  • Jeannice Adriaansens, It Won’t Be Always Like This

Jeannice Adriaansens is scenarist en regisseur van meerdere bekroonde korte films en documentairefilms. It Won’t Be Always Like This is haar eerste feature film in development. In de film zien we de struggle van het hoofdpersonage met een traumatische gebeurtenis uit haar verleden. 

Alles lezen over ScriptLab 2020?

Bekijk het volledige programma hier.

Klik hier.

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.