Pieter Kuijpers en Toneelgroep Maastricht maken lockdown-film Toneelgroep en Kuijpers maken eerste video call-film.
Home Nieuws & Inspiratie

Pieter Kuijpers en Toneelgroep Maastricht maken lockdown-film

Toneelgroep en Kuijpers maken eerste video call-film.

Toneelgroep Maastricht en Pieter Kuijpers hebben de afgelopen periode hard gewerkt aan de eerste video call-film Lockdown. Lockdown is een komische thriller over het leven in quarantaine met Lore Dijkman, Servé Hermans, Romy Roelofsen en Michel Sluysmans. Het scenario is van Luuk van Bemmelen. De muziek is van Elisabeth De Loore.


30 april 2020

2 computers en 2 mobiele telefoons

Servé Hermans en Michel Sluysmans, artistiek leiders Toneelgroep Maastricht: “Na de succesvolle samenwerking met Pieter Kuijpers tijdens de toneelthriller Zwart water in 2018 hebben we opnieuw de handen ineengeslagen. Vanwege de huidige omstandigheden zijn we op zoek gegaan naar een alternatieve manier van verhalen vertellen. Scenarioschrijver Luuk van Bemmelen kwam met het idee voor een film, gemaakt met 2 computers en 2 mobiele telefoons, vanuit onze eigen huizen. Een film die het vacuüm waarin we verkeren thematiseert middels een spannend en geestig verhaal waarin feit en fictie ingenieus door elkaar lopen. De release van de film vindt komende week plaats.

Lockdown

In Lockdown worden de artistiek leiders van Toneelgroep Maastricht gevolgd tijdens de Coronacrisis. Daar waar Michel Sluysmans zich grote zorgen maakt over de toekomst van het gezelschap en zijn eigen gezondheid, gaat Servé Hermans op zoek naar kansen voor het voortbestaan van het gezelschap. Hij bedenkt een videocall film die ze samen met hun vrouwen Lore Dijkman en Romy Roelofsen thuis van achter hun computer kunnen opnemen. Maar al snel wordt duidelijk dat er meer speelt tussen de twee koppels. Terwijl de lockdown steeds ingrijpender wordt, neemt ook de druk op Michel toe. Gaat het hem lukken heelhuids door deze periode heen te komen? En wat is er belangrijker: zijn gezelschap, zijn huwelijk of toch zijn eigen gezondheid?

De video call-film gaat in de week van 4 mei in première. 

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.