Provincie Limburg steunt filmmakers via CineCrowd Provincie biedt 30% matching voor crowdfunding van filmprojecten in of uit Limburg.
Home Nieuws & Inspiratie

Provincie Limburg steunt filmmakers via CineCrowd

Provincie biedt 30% matching voor crowdfunding van filmprojecten in of uit Limburg.

De provincie Limburg en CineCrowd slaan de handen ineen om Limburgse filmmakers en makers van Limburgse films te ondersteunen. Binnen de nieuwe regeling maken filmmakers kans op een bijdrage aan hun crowdfundingcampagne van 30%. Doel van de samenwerking is om filmmakers te stimuleren om te crowdfunden en potentiële donateurs te stimuleren om te geven.


31 maart 2020

Criteria en procedure

De matchingsregeling van CineCrowd en de provincie Limburg is ontwikkeld voor films die een gerichte bijdrage leveren aan de Limburgse filmsector; films die gemaakt worden door een Limburgse maker of worden gedraaid in Limburg. Filmmakers maken binnen deze matchingsregeling kans op een bijdrage van 30% van het streefbedrag, tot een maximumbijdrage van € 20.000. Aanvragen worden gedaan via CineCrowd.

Limburg Film Fonds

Naast deze matchingsregeling is het vanaf de zomer 2020 ook weer mogelijk in te dienen bij het Limburg Film Fonds. Het is niet mogelijk om van beide fondsen tegelijk gebruik te maken: indien een project reeds een matchingsbijdrage van de Provincie via crowdfunding heeft ontvangen, kan er niet ook nog aanspraak worden gemaakt op gelden uit het Limburg Film Fonds en vice versa. 

De regelingen van het Limburg Film Fonds worden uiterlijk in de zomer van 2020 gepubliceerd. Heeft u in de tussentijd vragen, suggesties of opmerkingen hierover, neem dan contact op met de Limburg Film Commissioner

CineCrowd x Provincie Limburg?

Voor meer informatie over de matchingsregeling tussen CineCrowd en de Provincie Limburg klik hier

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.