Quarantaine Film Stories online voor publiek Selectie films wordt ook als voorfilm vertoond in filmhuizen.
Home Nieuws & Inspiratie

Quarantaine Film Stories online voor publiek

Selectie films wordt ook als voorfilm vertoond in filmhuizen.

Begin april lanceerde stichting CineSud, de talent hub voor filmtalent in het hart van Nederland – België – Duitsland, de wedstrijd Quarantaine Film Stories. Hierin werden filmtalenten uit Nederland uitgedaagd korte films van maximaal 90 seconden te maken over de huidige corona-tijd, met allerlei quarantaine-maatregelen en (intelligente) lockdowns.


25 mei 2020

Creatief

Dit leverde uiteindelijk tientallen korte films op van filmtalent verspreid over heel het land, van verrassende animaties tot parodieën en prikkelende drama’s. Het gros van de inzendingen wordt vanaf heden tot en met 30 juni tentoongesteld via de website van CineSud. De collectie films biedt een unieke kijk in de creatieve geest van de filmmakers, die hard getroffen worden in deze tijd.

Winnaars

Onder leiding van een professionele jury werden daarom vijf inzendingen bekroond met een cash-geldprijs van €600. Hiermee hoopt CineSud de nieuwe makers een (financieel) steuntje in de rug te geven in deze moeilijke tijd. De door de jury bekroonde films zijn: Alleen maar Alleen (Monty & Camilla), Wat nog hetzelfde is (Fleur Bax), Elders (Madeleine Homan), Het Volkstuincomplex (Pelle Nijburg), Mijmert (Janneke Swinkels, Tim Frijsinger, Tim Coenen).

Online en in filmhuizen

De films zijn tot en met 30 juni gratis te bekijken via CineSud.nl (zie button hieronder). Ook wordt een selectie van de films de komende maanden als voorfilm vertoond in diverse filmtheaters in het land. 

Bekijk alle films hier.

Over Quarantaine Film Stories

CineSud zet zich dagelijks in voor nieuwe filmmakers en professionals. In deze corona-tijd tuigden we naast onze reguliere activiteiten nog enkele speciale projecten op, zoals de gratis online working groups Creative Writing en de Quarantaine Film Stories-contests. Binnen de Quarantaine Film Stories werden scriptschrijvers uitgedaagd korte filmscripts in te sturen. Filmmakers werden uitgedaagd films van maximaal 90 seconden te vervaardigen over de thema's lockdown en/of quarantaine. Scriptschrijvers werden uitgedaagd korte filmscripts (max. 5 pagina’s) te schrijven. In totaal werden er 121 films/scripts ingestuurd en werden er 10 geldprijzen van €600 vergeven.

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.