Selectie extra editie Writers Room Fictie 2020 bekend Zes filmmakers ontwikkelen kortfilmplan door in drie maanden durend ontwikkeltraject.
Home Nieuws & Inspiratie

Selectie extra editie Writers Room Fictie 2020 bekend

Zes filmmakers ontwikkelen kortfilmplan door in drie maanden durend ontwikkeltraject.

Sinds 2017 organiseert CineSud jaarlijks een Writers Room | Fictie voor filmmakers die hun korte speelfilm verder door willen ontwikkelen. Sinds 2019 wordt dit traject tweemaal per jaar aangeboden; eenmaal in het voorjaar (januari - maart) en eenmaal in het najaar (september - november). Vanwege het overweldigende aantal (goede) aanmeldingen is er dit voorjaar een extra Fictie-editie gepland.


08 februari 2020

Ontwikkeltraject

Onder leiding van producent en filmmaker Ibo Karatay gaan zij in het voorjaar in drie sessies aan de slag met hun eigen filmplan. De geselecteerde deelnemers krijgen de kans om in een intensieve groepscoaching onder leiding van industry professional Ibo Karatay (Rinkel Film, Alchemic Film) hun script en projectplan inhoudelijk naar een hoger niveau te brengen. Samen worden knelpunten en uitdagingen besproken en gezocht naar oplossingen. Door dit in groepsverband te doen, leren de deelnemers van elkaar en elkaars uitdagingen en leren ze ook analytisch en doelgericht te werk te gaan. Indien in deze fase reeds voorhanden, krijgt men ook feedback op de begroting en het dekkingsplan. In de periode daarna komen de makers nog tweemaal samen en bespreken ze samen en met de coach de voortgang. Na dit traject zijn de filmplannen verder doorontwikkeld en de kansen voor succesvolle aanvragen bij fondsen vergroot.

Geselecteerde makers

De geselecteerde makers en hun filmplannen zijn:

  • Floortje Pols, ICE
  • Sjoerd van Wijk, Groen
  • Simon Becks, Heilige Antonius
  • Paul Haans, no title available yet
  • Bob Colaers, no title available yet
  • Laurens Lenssen, no title available yet

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.