Selectie Writers Room Documentaire voorjaar 2020 bekend 3 filmmakers ontwikkelen documentaireplan door in drie maanden durend ontwikkeltraject.
Home Nieuws & Inspiratie

Selectie Writers Room Documentaire voorjaar 2020 bekend

3 filmmakers ontwikkelen documentaireplan door in drie maanden durend ontwikkeltraject.

Sinds 2017 organiseert CineSud jaarlijks een Writers Room | Documentaire voor filmmakers die hun documentaireplan verder door willen ontwikkelen. Sinds 2019 wordt dit traject tweemaal per jaar aangeboden; eenmaal in het voorjaar (januari - maart) en eenmaal in het najaar (september - november). Uit 5 inzendingen zijn voor deze eerste editie van de Writers Room | Documentaire 2020 drie makers(duo's) geselecteerd.


18 januari 2020

Ontwikkeltraject

Onder leiding van documentairemaker Nathalie Crum gaan zij dit voorjaar in drie sessies aan de slag met hun eigen filmplan. De geselecteerde deelnemers krijgen de kans om in een intensieve groepscoaching onder leiding van industry professional Nathalie Crum hun documentaireplan inhoudelijk naar een hoger niveau te brengen. Samen worden knelpunten en uitdagingen besproken en gezocht naar oplossingen. Door dit in groepsverband te doen, leren de deelnemers van elkaar en elkaars uitdagingen en leren ze ook analytisch en doelgericht te werk te gaan. Indien in deze fase reeds voorhanden, krijgt men ook feedback op de begroting en het dekkingsplan. In de periode daarna komen de makers nog tweemaal samen en bespreken ze samen en met de coach de voortgang. Na dit traject zijn de filmplannen verder doorontwikkeld en de kansen voor succesvolle aanvragen bij fondsen vergroot.

Geselecteerde makers

De geselecteerde makers en hun filmplannen zijn:

  • Coen Haver, Those Who Wait
  • Liselot van de Geer, Droommoeders
  • Lieke Lammertink, Fundamentele Vaderkunde

De makers ontmoeten?

Kom dan 21 maart naar het Euregion Film Festival.

Vertel me meer.

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.