Souvenir genomineerd voor prijs Duitse Filmkritiek Korte experimentele film van producent Elbe Stevens maakt kans op prijs.
Home Nieuws & Inspiratie

Souvenir genomineerd voor prijs Duitse Filmkritiek

Korte experimentele film van producent Elbe Stevens maakt kans op prijs.

De korte experimentele documentaire Souvenir van Lina Sieckmann en Miriam Gossing maakt kans op een prijs in Berlijn.


05 februari 2020

Filmkritiek

Na een succesvolle festivaldistributie in 2019 is de korte documentaire door de Duitse filmcritici uitgeroepen tot een van de genomineerden voor de Preise der Deutsche Filmkritiek in de categorie Beste Korte Film. De prijs wordt uitgereikt tijdens de Berlinale in februari. 

Souvenir

Souvenir is een co-productie tussen Coin Film (Keulen) en de Limburgse producent Elbe Stevens Films. Gesprekken met weduwen van zeelieden voeren de kijker mee door de geschiedenis van een beroep dat zo oud is als onze beschavingen, volgens de vrouwen die achterbleven aan wal. Deze verhalen, verteld in vloeiende beelden, vormen samen souvenirs verzameld op zee. De film werd in 2019 geselecteerd voor het IFFR en kwam tot stand met steun van het Nederlands Film Fonds.

Meer succes

De nominatie is niet het enige Limburgse succes in Berlijn. De korte film A Demonstration van Benny Wagner heeft een selectie op het filmfestival van Berlijn in de wacht gesleept in 'Berlinale Shorts'.

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.