Steun voor nieuwe co-productie Elbe Stevens Nederlands Filmfonds steunt nieuwe internationale co-productie.
Home Nieuws & Inspiratie

Steun voor nieuwe co-productie Elbe Stevens

Nederlands Filmfonds steunt nieuwe internationale co-productie.

De Maastrichtse producent Elbe Stevens Films heeft steun gekregen van het Nederlands Filmfonds voor een nieuwe internationale co-productie tussen Nederland en Duitsland.


04 juli 2020

Minoritaire co-productie

Met de regeling Realisering minoritaire coproductie ondersteunt het Nederlands Filmfonds eigenzinnige, artistieke minoritaire coproducties met gerede kans op internationale festivalselectie en internationale distributie, met een substantiële creatieve en technische inbreng van Nederland.

Sieckmann en Gossing

Samen met het Duitse makersduo Lina Sieckmann en Miriam Gossing, die eerder het door Elbe Stevens opgezette Masterplan Filmtalent Limburg doorliepen en waarmee daarna reeds een korte film met steun van Nederlandse en Duitse fondsen werd gerealiseerd, heeft producent Elbe Stevens Films een aanvraag ingediend bij het Nederlands Filmfonds voor het project Sirens Call. 

Sirens Call kijkt naar een diep verdeelde Amerikaanse samenleving in het jaar van de presidentsverkiezingscampagne 2020 met behulp van mythologische en real-life zeemeerminfiguren. De sirene fungeert als gids voor een andere toekomst. Diverse protagonisten van de subcultuur ‘Real-Life-Mermaids' laten ons kennis maken met de zelfontworpen mens en alternatieve realiteiten.

Het project ontvangt €40.000 steun van het Nederlands Filmfonds.

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.