Succesvolle editie 148 Hour Docs viert winnaars Zeven teams maakten binnen 148 uur een documentaire.
Home Nieuws & Inspiratie

Succesvolle editie 148 Hour Docs viert winnaars

Zeven teams maakten binnen 148 uur een documentaire.

Vanavond zijn tijdens het Limburg Film Festival de zeven 148 Hour Docs producties in première gegaan in het voormalige Museum van Bommel van Dam. Meer dan 150 bezoekers genoten van de documentaires van jong en oud, professionals en amateurs.


11 januari 2020

148 Hour Docs

Het 48 Hour Film Project is inmiddels wereldwijd een bekend fenomeen. Binnen 48 uur moet met man en macht een complete fictiefilm worden afgeleverd. Omdat de 48 Hour-agenda in Nederland al overvol is én omdat het documentaire-genre een ondergeschoven kindje is, presenteerde CineSud voor de derde keer 148 Hour Docs! Voor het tweede jaar op rijd werd hiervoor samengewerkt met het Limburg Film Festival. Aangemelde teams werde uitgedaagd om binnen 148 uur een documentaire van maximaal 10 minuten af te leveren. Er deden zeven teams mee met uiteenlopende achtergronden: middelbare scholieren, filmacademie-studenten, taalkunstenaars en andere enthousiastelingen.

  Winnaars 

  De volgende projecten werden door de jury - bestaande uit Ozan Olcay, Yorn Heijnen, Nicole Jachmann en Bart Hölscher - onderscheiden:

  • 1e prijs, coaching voor een volgend project, powered by CineSud: team Het Collectief (Mien Vreejheid).
  • aanmoedigingsprijs, coaching bij een volgende editie, powered by CineSud: de jongerenteams van het Blariacumcollege.

  Ook sprak de organisatie de hoop uit volgend jaar met een speciale junior-prijs te kunnen komen en om, naast het Blariacumcollege, met meer scholen samen te werken om scholieren te enthousiasmeren voor het filmvak. 

  Benieuwd naar 148 Hour Docs?

  Hou de call voor de nieuwe editie in de gaten via onderstaande link.

  Klik hier voor meer informatie.

  (c) foto: Limburg Film Festival.

  0 Reacties

  Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.