Televisiepremière speelfilm Circus Noël Film werd deels in Heerlen opgenomen.
Home Nieuws & Inspiratie

Televisiepremière speelfilm Circus Noël

Film werd deels in Heerlen opgenomen.

De familiefilm Circus Noël – Feel the Magic is op zondag 27 december om 09.00 uur voor het eerst op Nederlandse televisie te zien bij NPO Zapp op Nederland 3. De film werd deels opgenomen in Limburg, namelijk tijdens Cultura Nova in Heerlen. CineSud bracht de partijen samen.


26 december 2020

Succes

Het vervolg op de succesvolle gelijknamige tv-serie ging in voorjaar 2019 in release in de Nederlandse bioscopen. Inmiddels is de film verkocht aan onder andere Duitsland en is de film te zien geweest op diverse internationale filmfestivals, waaronder Cinekid, Dytiatko International Children’s Media Festival (Oekraïne), Juniorfest Film Festival (Tsjechië) en het Stockholm Film Festival (Zweden). De film met o.a. Tygo Gernandt en Rick Paul van Mulligen speelt zich voor een groot deel af in Limburg tijdens het Cultura Nova festival.

Circus Noël

Karo (Luna Wijnands) loopt weg van huis omdat haar ruziënde ouders willen scheiden. Ze reist mee met haar circusvrienden Victor (Samuel Beau Reurekas) en Tonie (Tommy van Lent) van Circus Noël, dat onverwachts mee mag doen aan Cultura Nova, een belangrijk circusfestival. Als er onderweg mysterieuze dingen gebeuren komt hun deelname aan het festival in gevaar en dreigt Karo haar nieuwe circusfamilie te verliezen. Karo, Victor en Tonie moeten alles op alles zetten om het circus te redden, ook al komt hierdoor hun vriendschap zwaar onder druk te staan. Zal het ze lukken om het circus en hun vriendschap te redden?

De film is onder meer gefinancierd door het Nederlands Filmfonds, the Netherlands Film Production Incentive, CoBO fonds, Abraham Tuschinski Fonds, AVROTROS, Provincie Limburg, Gemeente Heerlen, Heerlen Mijn Stad en Cultura Nova.

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.