The Passion alsnog naar Roermond Herkansing voor de stad in 2021.
Home Nieuws & Inspiratie

The Passion alsnog naar Roermond

Herkansing voor de stad in 2021.

De elfde editie van het tv-spektakel The Passion vindt plaats in Roermond. Eigenlijk had de stad de 2020-editie reeds moesten hosten, maar de corona-pandemie gooide roet in het eten. Nu komt The Passion alsnog naar Roermond.


07 november 2020

KRO-NCRV

Het besluit werd bekend gemaakt door de KRO-NCRV, die het spektakel vanaf 2020 overnam van de EO. De muzikale paasvertelling vindt plaats op Witte donderdag (1 april), live vanuit het centrum van Roermond en is te zien op NPO1. 

Miljoenen kijkers

The Passion is een hedendaagse muzikale vertelling van het paasverhaal waar veel bekende Nederlanders jaarlijks hun medewerking aan verlenen. Eerder vondt het evenement plaats in onder meer Rotterdam en Leeuwarden. De tiende editie had dit jaar eigenlijk plaats moeten vinden in Roermond, maar werd door de lockdown-maatregelen lastminute geannuleerd. In plaats daarvan werd een vertelling vanuit de studio in Hilversum uitgezonden, die 2,9 miljoen kijkers trok.

In het persbericht laat wethouder Angely Waajen van Roermond weten: "Dit zou weleens de indrukwekkendste editie ooit kunnen gaan worden in een tijd waar zoveel behoefte is aan een verhaal van hoop en perspectief."

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.