Toch opnames The Spectacular in Roermond "Als het landelijk mag en gebeurt, dan ook in Roermond."
Home Nieuws & Inspiratie

Toch opnames The Spectacular in Roermond

"Als het landelijk mag en gebeurt, dan ook in Roermond."

Er mogen toch opnames worden gemaakt in Roermond voor de internationale serie The Spectacular, geproduceerd door Pupkin Film. Eerder verbood de burgemeester opnames voor de serie.


05 november 2020

Landelijk beleid

Volgens landelijk beleid en binnen de geldende corona-maatregelen is het maken van filmopnamen voor series en films mogelijk. Er wordt sinds juli ook weer volop gefilmd in het land. Hierbij is een voortdurend gemonitord en geüpdate corona-protocol de leidraad. Nadat vorige week de gemeente Roermond geen toestemming gaf voor opnames van The Spectacular, gaat zij nu alsnog overstag. "Er wordt in het hele land gefilmd voor series en films. Dan ook in Roermond," laat een woordvoerder van de gemeente weten tegenover 1Limburg/De Limburger

"De burgemeester zag dat de producent ging 'shoppen' bij andere gemeentes om daar de opnames te kunnen doen," vervolgt hij. "Toen heeft ze gezegd: 'Wacht even, als het hier niet kan en daar wel kan, dan in Roermond ook.' Als het landelijk crisisberaad tegen ons zegt dat het niet kan, dan moet het in de rest van het land ook verboden worden. We hebben het Landelijk Operationeel Coördinatiecentrum (LOCC) van het ministerie van Justitie en Veiligheid daarom gevraagd om duidelijkheid te geven."

IRA

Eind jaren tachtig, aan het einde van het Noord-Ierse conflict, wordt het zuiden van Nederland opgeschrikt door een reeks gruwelijke IRA-aanslagen. Ze zijn gericht op Engelse soldaten die gelegerd zijn in Duitsland en veel uitgaan in Limburg. Een speciaal gevormd team van lokale rechercheurs heeft als taak de groep terroristen die zichzelf als vrijheidsstrijders zien, op te pakken.

Langzamerhand groeien bij het rechercheteam vermoedens dat hooggeplaatste Nederlandse én internationale autoriteiten er alles aan doen om de aanhouding juist te voorkomen. Ondertussen wordt door de terreurcel een aanslag in Nederland voorbereid van ongekende omvang, beter bekend als The Spectacular.

De serie moet in het najaar van 2021 te zien zijn bij de VPRO.

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.