Train je skills en ontmoet collega's op Euregion Film Festival 2020 Highlights uit het industry-programma van het festival.
Home Nieuws & Inspiratie

Train je skills en ontmoet collega's op Euregion Film Festival 2020

Highlights uit het industry-programma van het festival.

Als filmmaker - talent of volbloed professional - mag je het Euregion Film Festival niet missen. 19 tot en met 22 maart is het Royal Theater in Heerlen dé place to be om je skills te trainen, je netwerk uit te breiden en in gesprek te gaan met (internationale) collega's.


11 maart 2020

Workshops

Het Euregion Film Festival 2020 betekent het officiële startschot voor ScriptLab 2020. Ook zijn er activiteiten in het kader van het Producers Lab, is er een Pitching Forum en sluiten we ScriptLab 2019 af. Helaas is deelname aan deze activiteiten niet meer mogelijk. Maar niet getreurd! Ben je op zoek naar workshops om je vaardigheden en kennis uit te breiden? We lichten hieronder drie workshops uit waarvoor je nog steeds je tickets kunt reserveren.

Post-Production

Ben je werkzaam als producer of werk je in post-productie? Schrijf je dan zeker in voor de workshop Post-Producton - Planning & Strategy.  APostLab-coaches Neeltje van der Heijden en Niko Remus verzorgen de workshop en zijn absolute toppers in het internationale filmvak.

Wanneer: 20 maart, 10.00 uur
Waar: Royal Theater Heerlen (Office)
Investering: €25

Sales & Distribution

Wat doe je als je film af is? Hoe zorg je ervoor dat je werk vertoond wordt op festivals of in bioscopen? Hoe vind je een sales-agent? In deze workshop vertelt Hein van Joolen (Gusto Entertainment) je alles over de verkoop- en distributiestrategieën en -aspecten van speelfilms.

Wanneer: 20 maart, 14.00 uur
Waar: Royal Theater Heerlen (Office)
Investering: €25

Company Development

Ben je bezig met het opstarten van een eigen (productie)bedrijf ? Dan is deze workshop echt iets voor jou! Harro van Staverden gaat uitgebreid in op de ontwikkeling van (productie)bedrijven; waar moet je op letten bij het oprichten van een bedrijf? Hoe maak je een zakelijk plan en strategie? Hoe bepaal je je doelgroep?

Wanneer: 21 maart, 10.00 uur
Waar: Royal Theater Heerlen (Office)
Investering: €25

Reserveer je tickets hier.

Films met nagesprek en netwerkmomenten

Op vrijdag 20 en zaterdag 21 maart strijden verschillende filmmakers met hun korte film om de prijzen van de Professionals- en jongeren-jury. Ook is er op zaterdagavond een speciale Made in Limburg-special, met voorvertoningen van drie recente korte Limburgse films. Tijdens en na afloop van de screenings is er volop gelegenheid tot netwerken met de makers, die in grote getale aanwezig zijn. 

Short Film Competition 1 - Dare

Met als centrale thema 'dare' biedt de Short Film Competition 1 je vier gedurfde films, met verhalen, karakters en ontmoetingen die de protagonisten (en jou) op de proef stellen. Durf jij het aan?

Wanneer: 20 maart, 17.45 uur
Waar: Royal Theater Heerlen 
Investering: €4

Short Film Competition 2 - Endure

Met als centrale thema 'endure' biedt de Short Film Competition 2 je vijf prachtige korte films, gemaakt door regionale, nationale en internationale makers. De karakters ondergaan bijzondere, harde of pijnlijke situaties. 

Wanneer: 21 maart, 18.00 uur
Waar: Royal Theater Heerlen
Investering: €4

Made in Limburg incl. Award Show

Drie gloednieuwe Limburgse producties beleven een speciale voorvertoning in het Royal Theater in Heerlen. Ook worden de prijzen van het festival uitgereikt. Blijf na afloop nog even hangen voor de feestelijke afsluitende borrel. Er hebben zich op moment van schrijven al meer dan 200 bezoekers aangemeld. Het belooft een spannende avond te worden!

Wanneer: 20 maart, 20.00 uur
Waar: Royal Theater Heerlen
Investering: gratis

Netwerklunches, -diners en -drinks

20 en 21 maart vinden er dagelijks professionals lunches, dinners en drinks plaats. De ideale plek voor jou als maker om je netwerk snel en effectief te vergroten. 

Reserveer je tickets hier.

Euregion Film Festival 2020.

Bekijk het complete programma hier.

Klik hier.

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.