Twee CineSud Talenten in selectie Videoland Academy Makers kunnen hun plan verder door ontwikkelen en mogelijk realiseren.
Home Nieuws & Inspiratie

Twee CineSud Talenten in selectie Videoland Academy

Makers kunnen hun plan verder door ontwikkelen en mogelijk realiseren.

Videoland heeft vandaag haar selectie bekend gemaakt voor de Videoland Academy. Uit meer dan 150 inzendingen werden negen projecten uitgekozen. Twee hiervan zijn van voormalig CineSud Talenten: Jan Verdijk en Leon Golterman. De makers krijgen een financiële bijdrage, worden in contact gebracht met diverse professionals en volgen meerdere workshops om hun projecten verder te ontplooien. In mei wordt de selectie bekend gemaakt van vijf plannen die ook daadwerkelijk gerealiseerd gaan worden.


20 januari 2020

Selectie

De Videoland Academy is een nieuw initiatief waarin nieuwe makers uit Nederland de kans krijgen hun projecten te realiseren. Uit meer dan 150 inzendingen werden negen fictie-plannen en drie documentaire-plannen geselecteerd voor verdere doorontwikkeling. In mei volgt de definitieve selectie. Vier fictie-makers krijgen dan budget om hun film te maken, evenals één documentairemaker. Uit de inzendingen voor fictie werden in deze fase 9 plannen geselecteerd, waarvan twee van voormalig CineSud Talenten. Jan Verdijk, die met CineSud het succesvolle Wild maakte, werd geselecteerd met De Indringer. Leon Golterman, die Morfine maakte met CineSud, werd geselecteerd met Deepfake. 

Antoinette Beumer (Hoofd ontwikkeling fictie en documentaire RTL en regisseur):
Uit het overweldigend aantal aanmeldingen is gebleken hoeveel getalenteerde nieuwe filmmakers Nederland rijk is en dat deze groep niet kan wachten om hun ideeën te ontwikkelen en te laten zien aan een breed publiek. De projecten die door ons zijn geselecteerd, zijn vernieuwend en vertellen elk hun eigen verhaal. Dit belooft een mooie start van de eerste Videoland Academy.

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.