Twee Limburgse makers mogen eerste speelfilm ontwikkelen Noël Loozen en Guido Coppis krijgen ontwikkelsteun van het Nederlands Filmfonds.
Home Nieuws & Inspiratie

Twee Limburgse makers mogen eerste speelfilm ontwikkelen

Noël Loozen en Guido Coppis krijgen ontwikkelsteun van het Nederlands Filmfonds.

Uit de tweede aanvraagronde dit jaar voor New Screen Low Budget binnen het Nederlands Filmfonds zijn vijf projecten geselecteerd voor productie-ontwikkeling. Twee hiervan zijn van nieuwe Limburgse makers.


17 november 2020

Grensverleggend

De regeling is er speciaal voor teams die een film van tenminste 60 minuten willen maken volgens een low budget concept waarbij authenticiteit en urgentie centraal staan. Uitgangspunt is dat projecten inhoudelijk en/of in aanpak grensverleggend zijn en een helder en consistent cinematografisch concept hebben dat door het hele team wordt gedragen. Twee van de vijf projecten zijn van Limburgse makers. Beide ontvangen €25.000 productie-ontwikkeling steun.

Pijn

Guido Coppis (Voor het slapen gaan, Stille Storm) mag samen met producent The Rogues het project Pijn door ontwikkelen. Pijn gaat over Mark, die lijdt aan een intense zelfhaat. Zo doet hij al maanden niets aan zijn hevige tandpijn, toont hij geen enkele emotie en slaat zijn onmacht zijn leven zin te geven regelmatig om in gewelddadig gedrag. Als hij Lisa ontmoet, ontstaat een liefdevolle maar bizarre band waardoor Mark gedwongen wordt te veranderen.

Toutes Directions

Een ander gesteund project is Toutes Directions van Noël Loozen (Spoetnik, Limburgia). Dit project werd eerder tevens ondersteund voor ontwikkeling door het Limburg Film Fonds. Wanneer de aftakelende 73-jarige chauffeur voor senioren slecht ter been, zijn vrouw en kort daarop al zijn vaste passagiers in zijn busje naar het hiernamaals ziet vertrekken, besluit hij zijn gebruikelijke rondgang in het Zuid-Limburgse gehucht te doorbreken en in zijn versleten bus de afslag 'Toutes Directions' te nemen. Zo begint hij met de as van zijn vrouw op schoot aan zijn laatste tour.

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.