Twee oud 'CineSud Talenten' in selectie Videoland Academy Jan Verdijk en Leon Golterman mogen hun films gaan maken.
Home Nieuws & Inspiratie

Twee oud 'CineSud Talenten' in selectie Videoland Academy

Jan Verdijk en Leon Golterman mogen hun films gaan maken.

De definitieve selectie van de fictieprojecten van de eerste editie van de Videoland Academy is rond. Vier projecten onder het thema Grounded Sci-Fi gaan de volgende fase in waarin het scenario wordt geschreven en waar de makers worden gematcht aan een producent om hun films verder te ontwikkelen. De gerealiseerde films gaan in première tijdens het Nederlands Film Festival 2021 en zijn daarna ook te zien bij Videoland.


03 juli 2020

CineSud Talenten

Onder de vier geselecteerde plannen zijn twee plannen van makers die eerder deelnamen aan CineSud Talent (inmiddels: CineSud Shorts Lab): Jan Verdijk en Leon Golterman. Jan mag zijn filmidee De Indringer realiseren, Leon Golterman zijn script Fantoom. De overige twee geselecteerde plannen zijn De Sterfshow van Johan Paul de Vrijer, Timo Ottevanger, Edson Da Conceicao, Remy Mulder en Wladimir van Heester en Dagen dat ik je Vergeet van Bodil Matheeuwsen. Alle films spelen zich af rond het thema Grounded Sci-Fi.

Jan Verdijk maakte in 2019 in het kader van CineSud Shorts Lab de succesvolle korte film Wild, die onder meer bekroond werd met een Méliès d’argent (Imagine Film Festival) en Méliès d’or (Sitges Film Festival), de grootste prijzen in het internationale circuit van de fantastische film. Leon Golterman maakte in 2017 de korte film Morfine, die onder meer geselecteerd werd voor het Amarcord Film Festival in Italië. 

De komende maanden worden de geselecteerde scenario's verder doorontwikkeld en de bedoeling is dat de films in 2021 in première gaan op het Nederlands Film Festival. 

    0 Reacties

    Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.